dumpster-germania2

Faceti cunostinta cu Rafael Fellmar, un barbat de 29 de ani din Germania, casatorit si cu un copil. Este somer, dar nu cheltuie niciun ban pentru ca isi intretine familia doar din produsele obtinute din tomberoanele de gunoi ale Germaniei.

Potrivit FAO, Organizatia pentru Agricultura si alimentatie a Natiunilor Unite, mancare in valoare de aproape 1 trilion de dolari este aruncata in fiecare an la nivel mondial. In Germania, si nu numai, ecologistii au declansat o miscare constand in cautarea de produse de alimentatie printre cele aruncate la container si impartirea loc cu ceilalti oameni saraci ai lumii.

Practic, un grup de oameni cauta prin containerele cu produse aruncate din orase si le comunica celorlalti locurile unde pot gasi locuri cu produse comestibile. In acest sens, „dumpsterii”- cum s-au autointitulat, au deschis si cateva siteuri unde se gasesc informatii complete in legatura cu locurile de unde isi pot procura hrana de calitate fara sa dea niciun ban.

Scopul miscarii, pe langa unul personal, este de a opri risipa creata de omul modern si de a veni injutorul oamenilor pentru care o paine este un lux.

Desi la baza activitatea pare una iesita din comun, iata cat de multe produse de calitate au fost gasite in containerele din Germania.

Comments

comments