PARENTING

Familiile, spionate prin intermediul propriilor copii! Daca aveti jucaria asta in casa, ARUNCATI-O IMEDIAT

Unor părinţii din Germania li s-a spus să distrugă o păpuşă pe care au cumpărat-o pentru fata lor deoarce ar putea să transmită informaţii personale.

Avertismentul a fost dat de Angenţia Federală a Reţelelor (Bundesnetzagentur) care supraveghează telecomunicaţiile. Cercetătorii de la această companie spun că hackeri pot sa folosească dispozitivul bluetooth ataşat păpuşii pentru a asculta şi a vorbi cu copii care se joacă cu ea.

CITESTE SI >>>

CUTREMURATOR! Tanara diagnosticata cu cancer, care s-a sacrificat sa isi nasca fetita, a A MURIT! O tara intreaga este in doliu

Acest obicei de dupa baie, ar trebui IMEDIAT ELIMINAT! Copiii sunt cei mai afectati

Bebelus, mort intr-un accident, adus la viata de un ofiter de politie! Este un inger salvator

Păpuşa nu este suspectibilă doar la atacurile hackerilor. Un experiment a arătat că un străin poate accesa software-ul păpuşii şi poate vorbi direct cu copilul.

Producătorul păpuşilor Genesis Toys nu a comentat până la acest moment avertismentul.

Grupul Vivid Toys care distribuie păpuşa, a spus în trecut că astfel de atacuri sunt izolate şi realizate de specialişti, dar că vor lua în calcul aceste informaţii şi vor îmbunătăţii jucăria.

Experţii contrazic însă compania, spunând că problema nu este rezolvată.

Jucăria „Cayla, prietena mea“ este o păpuşă care poate să răspundă la întrebările copilului, accesând internetul. Spre exemplu copilul întreabă: „Care e capitala României?“ şi Cayla răspunde: „Bucureşti“.

Nu este prima dată când Cayla ajunge în atenţia publică. O vulnerabilitate din software-ul ei a fost prima data observată în ianuarie 2015 şi o serie de plângeri au fost înainte la grupuri de protecţie a consumatorilor, atât în UE, cât şi în Statele Unite.

 

Sursa: Mediafax.ro

Comments

comments