ACTUAL

Vesti bune! Femeile din Romania vor primi tichete cadou de 8 Martie

Femeile vor primi in acest an tichete cadou de 8 Martie, dupa cum precizeaza portalul Up romania, principalul furnizor de produse de motivare pentru angajati.

Compania estimeaza ca in 2017 se va inregistra o crestere de 20% a numarului de astfel de tichete cadou, fata de aceeasi perioada a anului trecut. 2017 este astfel al doilea an la rand in care se inregistreaza o crestere a bugetelor companiilor din Romania in ceea ce priveste tichetele cadou oferite de 8 Martie.

“Această dinamică pozitivă în rândul companiilor care aleg să-şi surprindă colegele cu tichete cadou de 8 Martie – se explică, pe de o parte, prin evoluţia generală a economiei şi, pe de altă parte, prin stimulentele fiscale pentru tichetele cadou prevăzute de noile măsuri ale Codului Fiscal, aplicate din 2016”, a declarat directorul general al Up România, Elena Pap.

Până în 2015, tichetelor cadou li se aplică impozitul pe venit de 16% pentru întreaga valoare, însă din 2016 acestea sunt neimpozabile în cuantum de 150 de lei pentru fiecare persoană, dacă sunt oferite cu ocazii precum: 8 martie, 1 Iunie, Paşte şi Crăciun sau sărbători similare ale altor culte religioase.

În plus, valorile aferente tichetelor cadou sunt considerate cheltuieli sociale, iar acestea sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, până la 5% din fondul de salarii brut anual.

Comments

comments