ACTUAL

Fentanil, drogul lui Vlad Pascu „va inunda cât de curând Europa”. Avertismentul specialiștilor

Ce este fentanil, un nou drog care ar putea să ia în curând cu asalt întreaga Europă, după ce a făcut ravagii în SUA? Drogul sintetic a fost găsit și în mașina lui Vlad Pascu, tânărul care a condus drogat și a ucis două persoane în stațiunea 2 Mai.

Ce este fentanil și cum a fost produs acest drog?

Sursa foto: Christina Victoria Craft/Unsplash.com

Fentanil este un drog sintetic, care a fost produs pentru bolnavii de cancer în stadiu terminal. Fentanilul mai poate fi folosit și ca analgezic, în cazul unor intervenții chirurgicale.

CITEȘTE ȘI >>>

DROGUL la care sunt expuşi copiii, zilnic. Expert: „Să-i dai asta unui copil e ca şi cum i-ai oferi un GRAM DE COCAINĂ”

INGRIJORATOR! Drogul asta omoara cate un om la fiecare secunda si este PERFECT LEGAL

MOARTEA GRI, substanta care poate UCIDE un om doar prin atingere, se gaseste la vanzare pe strazi! MARE GRIJA!!!

Medicamentul se eliberează doar pe bază de prescripție medicală și, potrivit studiilor medicale, ar fi de 100 de ori mai puternic decât morfina și de până la 50 de ori mai puternic decât heroina, potrivit Euronews.ro.

Fentanil a apărut în anii `50 în Belgia, după ce a fost sintetizat de doctorul Paul Janssen și a fost introdus în practica medicala în 1960, sub forma unui anestezic intravenos, numit „Sublimaze”.

Fentanil este folosit în cazul bolnavilor de cancer pentru ameliorarea durerilor, fiind de 80 până la 100 de ori mai puternic decât morfina, dar și în cazul intervențiilor chirurgicale

Ceea ce OMS susținea că ar trebui să fie un medicament de bază în toate spitalele, a ajuns să se răspândească rapid în rândul populației, dovadă că și Vlad Pascu îl deținea în mașină. Drogul omoară deja zeci de mii de oameni în SUA, potrivit Euronews.ro.

Fentanil – efecte secundare

Administrarea de fentanil produce efecte secundare, precum somnolența, confuzia, diareea, constipația, transpirația în exces, greața și convulsiile.

O supradoză de fentanil înseamnă 2-3 grame. Aceasta poate fi fatală pentru majoritatea oamenilor, provocând probleme respiratorii, comă sau moarte, potrivit Wikipedia.

Fentanil se află în România pe lista medicamentelor care se eliberează doar cu prescriptie medicală specială și considerat un drog de mare risc.

Ylva Johansson, comisarul european pentru afaceri interne face un anunț îngrijorător în legătură cu drogul fentanil, despre care spune că s-ar putea răspândi extrem de rapid în Europa.

Fentanil, drogul sintetic care va lua cu asalt Europa

Într-o discuție avută cu secretarul american Antony Blinken, Ylva Johansson a susținut că Europa trebuie să se pregătească să fie lovită de un val de fentanil, subliniind faptul că UE are laboratoare care ar putea produce acest drog sintetic.

„Când am vorbit cu secretarul Blinken, el a spus așa despre drogurile sintetice: Ori este o problemă pe care o aveți, pe care nu știți că o aveți, ori este o problemă pe care o veți avea”, a spus Johansson într-un interviu acordat Politico.

„Capacitatea de a produce fentanil în UE este aici, o avem. Asta înseamnă, bineînțeles, că în momentul în care decid să înceapă să facă, asta și cred că există o cerere, ar putea să se declanșeze foarte repede”, a mai precizat comisarul european.

Comments

comments