Revista presei

Fiica de politician, devenita SEFA peste toti FUNCTIONARII din Romania a facut senzatie pe net – FOTO

Andreea-Maria Arcan Apostol, fiica mult mai cunoscutei sale mame, senatoarea PSD de Neamț Emilia Arcan, a fost numită vicepreședinte în cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP). Funcția, cu rang de secretar de stat, o transformă pe fiica Emiliei Arcan șefă peste toți funcționarii publici din toată țară. Decizia a fost luată de premierul Sorin Grindeanu și a fost publicată ieri în Monitorul Oficial.

Apasa sageata next pentru a vedea urmatoarea poza din galerie

„Decizie privind numirea doamnei Andreea-Maria Arcan-Apostol în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici”, așa sună actul 432, emis în data de 25 mai de prim-ministrul României. În vârstă de 27 de ani, Andreea-Maria Arcan Apostol nu are deloc experiență în administrația locală, însă acest lucru nu a constituit un impediment în fi numită în această funcție deosebit de importantă. La capitolul experiență, Andreea Arcan se poate lăuda, în principal, cu activitatea pe care a desfășurat-o la televiziunea Giga TV, controlată de fostul primar de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, unde a fost realizator de emisiuni. În august 2016, proaspătul număr doi din ANFP s-a angajat ca project manager la Euro Best Team, o companie ce activează în domeniul formării profesionale. Așadar, după modelul patentat de alți aleși ai neamului, fiica unui senator părăsește mediul privat pentru cel bugetar, unde veniturile salariale sunt sigure, consistente și, de cele mai multe ori, de lungă durată. Dacă președintele ANFP a câștigat în 2015, cu tot cu norma de hrană, undeva la 5.000 de lei/lunar, rezultă că funcția de vicepreședinte nu are cum să fie remunerată sub 4.000 de lei/lună.

Săptămâna trecută, premierul Sorin Grindeanu a numit-o în funcția de vicepreședinte la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) pe nemțeanca Andreea-Maria Arcan-Apostol (foto Libertatea), fiica senatoarei de Neamț Emilia Arcan. Ce criterii au stat la baza acestei decizii, numai premierul Grindeanu știe. Cert este că tânăra din imagine nu are deloc experiență în administrația public din România.

Pe vremea când mama, actualul senator de Neamț Emilia Arcan, nu avea un cuvânt greu de spus în politică, Andreea-Maria Arcan-Apostol încerca să-și facă o carieră în media. Și cum putea să devină mai vizibilă în acest domeniu decât într-un post care a plasat-o pe „sticlă”. Astfel, în 2009, la un an după ce a terminat liceul, Andreea Arcan își încerca norocul la Kanal D, acolo unde își dorea să ajungă prezentatoare la rubrica Meteo. În căutările lor, șefii televiziunii au lansat un concurs și au solicitat ajutorul postului de Radio 21 și publicației Libertatea. Cea din urmă a prezentat, în serial, toate pretendentele pentru postul de prezentatoare meteo de la Kanal D. Așa se face că, în Libertatea din data de 29 martie 2009 a fost publicat un articol dedicat finalistei Andreea Arcan, care tânjea să ajungă vedetă de televiziune. (http://www.libertatea.ro/monden/vedete-de-la-ei/prima-fata-de-la-vremea-doar-in-sutien-la-radio-21-328853) Nu a fost să fie, postul fiind adjudecat de o altă tânără.

Andreea nu a renunțat, iar peste ani avea să ajungă realizatoare la postul Giga TV, ce a fost controlat de controversatul Gheorghe Ștefan, alias Pinalti, fostul primar al orașului Piatra Neamț, condamnat în dosarul „Microsoft”. Giga TV nu a rezistat mult pe piața media, iar după închiderea televiziunii Andreea Arcan a ajuns prezentatoare la Money Channel.

Sursa: Atacul.ro

Comments

comments