Retete la air fryer

File de porc cu usturoi la air fryer. Reteta pe care o faci o data si nu te mai saturi de ea

Una dintre retetele preferate la air fryer este cea de file de porc cu usturoi. Fileul de porc cu usturoi la air fryer, sau fripteuza cu aer cald- asa cum i se mai spune- este o rețetă ușoară pentru cină, care este gata de savurat în mai puțin de 30 de minute. In plus, cel mai important aspect este ca gatirea la air fryer nu presupune prajeala, deci mancarurile gatite astfel sunt mult mai sanatoase.

Fileul de porc cu ucturoi la air fryer este perfect pentru serile aglomerate din timpul săptămânii, simplu și delicios!

File de porc la air fryer

CUM FACI FRIPTURA DE PORC LA AIR FRYER?

Ingrediente pentru fileul de porc la air fryer

3 catei de usturoi tocat mărunt
3 lingurițe de piper negru măcinat grosier, mai mult sau mai puțin după gust
1 lingură de zahăr brun
1 pachet de mușchiuleț de porc (2 într-un pachet)
1 cană de supa clara (de pui, de vită sau de legume – la alegere – sau înlocuiți cu apă)
1/4 cană de miere
1/4 cană de oțet balsamic
1/4 ceașcă de sos Worcestershire
2 linguri de amidon de porumb

Instrucțiuni pentru fileul de porc la air fryer

Combinați usturoiul, piperul negru și zahărul brun și frecați fileul.
Adăugați supa clara, mierea, oțetul balsamic, sosul Worcestershire în air fryer amestecati-le bine.
Adăugați fileurile condimentate în oală.
Acoperiți, sigilati si gătiți la presiune manuală timp de 14 minute.
Eliberați presiunea din oala si scoateti fileurile de porc. Testați temperatura – de preferat 145 grade.
Opriți air fryer-ul și apoi setați-l pe modul Sautee.
Adăugați amidonul de porumb în lichid și amestecati. Lăsați sosul să se îngroașe pe măsură ce ajunge la fierbere, apoi indepărtați continutul de pe foc.
Sosul se adauga peste carnea de porc și se savurează cu garnitura preferată.

Cum funcționează oala air fryer sau oala cu aer cald?

Spre deosebire de o friteuză obisnuita, unde alimentele sunt scufundate în ulei încins, o friteuză cu aer folosește căldura prin convecție. Aceasta face să circule aer cald pentru a găti alimentele, similar unui cuptor cu ventilator și se bazează pe un proces chimic cunoscut sub numele de reacția Maillard pentru a face crocant exteriorul alimentelor.

Majoritatea aparatelor de prăjit cu aer cald, air fryer, au fie tăvi perforate, fie coșuri care permit aerului cald să circule în jurul alimentelor fără restricții. Această metodă de gătit necesită foarte puțin ulei, dar poate obține rezultate spectaculoase, alimentele ajungand sa fie crocante și aurii. Aceste este unul dintre motivele pentru care aparatele de prăjit cu aer cald au reputația de a fi o modalitate mai sănătoasă de a pregăti alimente cu conținut ridicat de grăsimi în mod tradițional.

Care este diferența dintre un air fryer și un cuptor?

După cum am menționat anterior, aparatele de prăjit cu aer cald utilizează căldura prin convecție, la fel ca un cuptor cu ventilator, dar au o mulțime de calități care le diferențiază. Cea mai evidentă diferență este dimensiunea lor – aparatele de prăjit cu aer cald se aseaza pe blatul din bucatarie și, prin urmare, au o capacitate mai mică decât un cuptor tradițional. Această dimensiune compactă, combinată cu o sursă de căldură puternică și un ventilator si înseamnă că pot găti alimentele mult mai repede decât un cuptor tradițional, adesea cu rezultate mai uniforme.

În plus, multe aparate de prăjit cu aer cald necesită puțin sau deloc timp de preîncălzire, ceea ce face din asta o modalitate convenabilă de a accelera pregătirea meselor, în special pentru familiile ocupate.

Cu toate acestea, probabil cel mai mare beneficiu al unei friteuze cu aer față de una convențională este că cele mai bune dintre cele mai bune pot găti unele alimente în jumătate din timp.

Ce puteti găti într-un air fryer?

Când majoritatea oamenilor se gândesc la air fryer, primele lucruri care le vin în minte sunt cartofii și puiul prăjit, dar aparatele de prăjit cu aer sunt mult mai versatile decât atât. Puteți folosi o friteuză cu aer pentru a găti majoritatea alimentelor pe care le-ați găti de obicei într-o friteuză sau într-un cuptor, cu excepția alimentelor înăbușite umede, deoarece acestea se pot scurge prin găurile din coșul aparatului.

Legumele se gătesc cu brio într-o friteuză cu aer și ies cu o textură ușoară și crocantă. Peștele și carnea se gătesc, de asemenea, bine în friteuza cu aer, unele modele având două compartimente de gătit, astfel încât să puteți găti carnea și legumele în același timp, fără ca acestea să se atingă.

Comments

comments