Fără categorie

Fisierele a milioane de utilizatori Megaupload ar putea fi sterse in cateva zile!

Utilizatorii Megaupload sa stea linistiti: justitia americana lucreaza pentru ei. In consecinta, dupa o analiza „alambicata a serverelor”, procurorii americani au declarat ca toate fisierele a milioane de utilizatori ar putea fi sterse pana lasfarsitul saptamanii.

Fisierele urcate pe Megaupload.com erau date mai departe altor companii de gazduire, care erau platite corespunzator. Cum Megaupload nu mai poate in momentul de fata sa plateasca firmele respective, utilizatorii sunt in pericol de a-si pierde toate informatiile. pe de alta parte, justitia americana sustine ca oricum, fisierele gazduite in zone din SUA vor fi sterse.

Dupa ce fondatorii celui mai mare site de filesharing din lume au fost arestati iar siteul inchis, milioane de oameni si alte servicii care se bazau pe fisierele multimedia ale Megaupload au ramas cu ochii in soare.

O analiza la suprafata ne spune ca multi dintre utilizatorii Megaupload nu foloseau sau aveau in conturile lor fisiere care violau drepturile de autor. Unii aveau albume foto personale, fisiere care nu au nicio legatura cu obiectul investigatiei autoritatilor americane. Din pacate, toate aceste fisiere ar putea fi sterse in cateva zile.

Reprezentantii Megaupload lupta pentru a obtine din partea autoritatilor americane ingaduinta de a le acorda utilizatorilor acces temporar la fisierele gazduite, pentru a-si putea salva datele importante. Intr-un articol mai detaliat, TorrentFreak.com scrie ca acest demers este o tentativa de a sterge dovezi.

Sunt curios care va fi urmatorul site de file sharing care va fi decapitat dupa Megaupload…daca nu deja, multe dintre ele s-au decapitat singure.

 

Comments

comments