Fără categorie

Google, Twitter, Wikipedia si Reddit protesteaza impotriva SOPA. Isi inchid site-urile pentru 24 de ore!

La mine la firma, mai vine din cand in cand o cucoana care are o geanta generoasa de DVD-uri cu filme dintre cele mai frumoase pe care le vinde cu 5 lei. Nu va asteptati sa fie DVD-uri originale, cu carcase de la mama lor, ci doar niste plicuri de plastic, cu niste coperte trase (prost) la xerox, insa cu filme pe care cel putin unii dintre noi (in special neavenitii) le devoreaza cu ardoare.
Ei bine, le-am zis fetelor care se stransesera la tolba cucoanei ca mustele la…, sa nu mai dea bani pe piraterii ieftine, ca daca e nevoie le trag eu cateva filme misto pe dvd-uri…doar sa-mi spuna ce anume vor.

Din punct de vedere moral, atat eu cat si cucoana am comis o grava eroare. E adevarat, eu mai putin pentru ca nu doresc sa-mi dezvolt o afacere din filme trase de pe net, dar totusi…

SUA s-a gandit, indemnata de marii producatori de continut media de pe internet dar si marile case de productie, sa pregateasca o lege prin care pirateria pe internet sa se transforme in CRIMA. Astfel, toti cei care distribuie continut cu drepturi de autor pe internet, vor putea ajunge in inchisoare. PUNCT!

Altfel spus, daca un utilizator de pe internet gaseste o poza funny…tot pe internet si o posteaza pe Facebook fara sa stie ca este supusa unor anumite legi care privesc drepturile de autor, marea retea de socializare ar putea fi inchisa in secunda doi, iar in secunda trei, utilizatorul respectiv poate fi bagat la zdup fara niciun drept de apel.

De asemenea, marele proiect american impotriva pirateriei pe net da frau liber marilor producatori de continut media sa inchida orice site care contine imagini, texte,clipuri care sunt sau ar putea avea legatura cu continut protejat de drepturile de autor. Pana si postarea unui clip in care te schimonosesti pe „Thriller” a lui Michael Jackson ar putea sa-ti creeze grave batai de cap.

Considerand ca e o mare prostie si ca ameninta buna desfasurare a internetului si impune o cenzura severa care ar putea sa schimbe radical raporturile din mediul online, Google, Wikipedia, Twitter sau Reddit vor protesta maine tacit impotriva acestui proiect legislativ.

Astfel, daca Google se multumeste cu postarea unui simplu mesaj in acest sens pe prima sa pagina, Reddit si Wikipedia s-au gandit sa inchida total site-urile pentru 24 de ore. Sa vedem ce o sa iasa!

 

Comments

comments