Covrigeii și sticks-urile din comerț sunt gustarea preferată a românilor, mai ales în cazul copiilor. Sunt ieftini și ușor de consumat, atunci când ni se face foame. Specialiștii atrag atenția în legătură cu o substanță periculoasă care se află în compoziția lor și care, în timp, poate dăuna organismului.

Astfel, analizele au scos la iveală că într-o pungă de sticksuri se găsesc mai multe substanțe dăunătoare, însă una dintre ele a atras atenția în mod special experților: corector de aciditate E524 (hidroxid de sodiu, cunoscut și ca sodă caustică), potrivit Evz.ro.

CITESTE SI >>>

DESCOPERIRE ȘOCANTĂ! Substanță interzisă în România, găsită într-o prăjitură mâncată de o fetiță de doar patru ani. Mare atenție ce le dați copiilor să mănânce.

Fetita ei s-a imbolnavit din cauza unei greseli pe care TOTI PARINTII o comit! MARE ATENTIE

A cazut si s-a julit la genunchi, dar educatoarea nu i-a curatat rana! Acum se lupta pentru viata ei. ce s-a intamplat este SOCANT! Toti parintii trebuie sa aiba grija cu acest lucru

Înainte de a fi băgați în cuptor, covrigeii sau sticsurile se scufundă în acel corector de aciditate E524. Este practic secretul caer conferă produsului acea culoare maronie, lucioasă și ușor înțepătoare la gust.

Deși este vorba despre concentrație mică de sodă cauztică (în jur de 30g/3 linguri la un litru de apă), substanța poate fi dăunătoare dacă produsul este consumat constant.

Potrivit Antenastars.ro, rolul acestei scufundări a produsului în sodă caustică este de a reduce aciditatea de la suprafața, permițând amidonului din cocă să se transforme în zahăr, care se va carameliza dând aspectul final.

Corectorul de aciditate E524 este preparat din sare naturală și este folost și în decojirea industrială a fructelor, în înnegrirea măslinelor și în producerea caramelului.

Comments

comments