Revista presei

Guvernul Grindeanu INTERZICE PROTESTELE?!Politia alunga pe oricine iese in Piața Victoriei sa protesteze!

Un agent al Poliției Rutiere a încercat să-l îndepărteze din Piața Victoriei pe primul tânăr care venise să protesteze, joi, în fața sediului Guvernului.

Înregistrarea video care prezintă acest incident a fost postată joi pe Facebook de maratonistul Andrei Roșu, cel care a participat la protestele din fața sediului Guvernului în fiecare zi.


Andrei Roșu a povestit că, în mijlocul pieții, se afla un echipaj de poliție, iar agenții l-au escortat pe unul dintre protestatari la metrou. I s-a spus că trebuie să evacueze piața și că, la acea oră, „nu se poate protesta”, a spus Andrei Roșu.

„Poliția spune că nu avem voie să protestăm, în schimb cei de dincolo au voie să fure. Ni s-a spus că, pînă nu ingrădește poliția, nu avem voie. S-au trezit brusc. E bine, am inceput să îi deranjăm”, a mai povestit Andrei Roșu.

„Dacă ne ridică pe sus, eu zic ca este cazul să veniți aici, pentru că nu se mai poate”, a mai spus el.

Conform clipului video, un agent de poliție își justifică tentativa de a-l alunga pe primul demonstrant care a venit joi în piață declarând că „așa ni s-a spus”.

Înregistrarea video care prezintă tentativa de intimidare organizată de polițiști a fost postată pe Internet, joi dimineață, de maratonistul Andrei Roșu. Acesta este unul dintre cei mai perseverenți protestatari și și-a amenajat chiar un birou în piața din fața sediului Guvernului.

Ziua de joi, 16 februarie, este cea de a 17-a zi consecutivă în care românii demonstrează în fața Palatului Victoria. Protestele au început ca efect al deciziei Cabinetului Grindeanu de a vota Ordonanța de Urgență 13 / 2017, cea care urma să dezincrimineze abuzul în serviciu. Protestele s-au generalizat la nivel național, iar sub presiunea acestora, Guvernul a emis OUG 14, care anulează OUG 13.

Totuși, protestele din marile orașe continuă, întrucât există suspiciunea că PSD va încerca modificarea Codului Penal printr-o lege care ar urma să fie votată de actuala coaliție guvernamentală.

Sursa: RomaniaLibera.ro

Comments

comments