Sanatate

Iata ce se intampla cu corpul tau, daca nu speli cearsafurile de pe pat foarte des!

Obisnuim sa mancam, sa ne uitam la tv, sa ne giugiulim cu persoana iubita sau cu animalutul de companie in pat…De fapt facem mult mai multe lucruri in pat decat sa dormim, nu-i asa? Cei care dorm, in medie, sapte ore pe noapte, petrec in jur de 50 de ore in pat, intre aceleasi cearsafuri, fara orele petrecute pentru alte activitati.

Si, cu toate ca tuturor ne place sa dormim intr-o lenjerie cu un miros proaspat, de-abia spalata, cearsafurile sunt printre cele mai neglijate lucruri din casa, cand vine vorba de prospetime.

CITESTE SI >>>

Toata lumea mananca asa ceva, fara sa stie ca poate provoca 4 tipuri de cancer

Sa nu dormi niciodata noaptea cu asa ceva pe tine! Avertismentul ginecologilor

Inmultirea acarienilor depinde de culoarea asternuturilor! Ce cearsafuri ar trebui sa evitati, atunci cand facti patul

Probabil fiecare dintre noi are o rutina in ceea ce priveste schimbarea lenjeriei de pe pat, insa majoritatea nu au o regula in privinta schimbarii lor. O lenjerie lasata pe pat mai mult decat trebuie poate sa ne puna sanatatea in pericol.

Cand ne bagam in pat noaptea sa dormim sau sa ne uitam la tv, purtam cu noi tot felul de micro-organisme, care intr-un mediu umed se pot inmulti la nesfarsit.

Suntem inconjurati de astfel de micro-organisme, care in mod normal, nu ne fac rau. In timpul somnului insa, ele se transfera pe cersafuri, gasind locul perfect unde sa se inmulteasca.

Iata cateva dintre micro-organismele care, daca exista in exces in lenjerie pot sa provoace afectiuni serioase:

Stafilococul auriu. Toata lumea il cunoaste. El provoaca infectii la nivelul pielii, unele mai usoare, altele mai severe. O infectie serioasa cu stafilococ auriu poate sa persiste in organism toata viata. Tratamentul specific poate sa elimine temporar atacul microbului, dar el reapare de obicei.

Candida albicans este o ciuperca ce provoaca afectiuni la nivel intim si in alte parti ale corpului, in special acolo unde exista umezeala. Candidoza vaginala la femei este una dintre cele mai raspandite afectiuni.

De asemenea, persoanele care sufera de acnee ar trebui sa schimbe, in special fata de permna la fiecare doua zile, pentru a evita transmiterea microbului care cauzeaza acneea.

Alti microbi, care se pot transmite foarte usor, sunt cei care provoaca racelile sau gripa. Un episod sever de gripa petrecut in pat, la caldura, este un prilej perfect pentru microbi sa se raspandeasca in cearsafuri. De aceea este foarte important ca lenjeria sa fie schimbata dupa fiecare raceala.

Nu in ultimul rand, acarienii pot provoca probleme serioase. Acestia se gasesc pestre tot, chiar si pe fata noastra, desi fiind minusculi nu se pot observa cu ochiul liber. Acarienii, care se hranesc cu particulele de praf, se inmultesc in cearsafurile murdare si, desi nu dauneaza in mod normal oamenilor, pot provoca probleme serioase celor care sufera de alergii.

Un videoclip socant ne arata cate milioane de vietati minuscule traiesc pe un cearsaf lasat pe pat mai mult de 2 saptamani:


Comments

comments