Tips&Tricks

Iata de ce ar trebui sa puneti o moneda in congelator, de fiecare data cand plecati de acasa! GENIAL

Când te întorci dintr-o călătorie lungă și observi ca a fost o pană de curent, te întrebi cât de mult timp nu a existat curent electric. Poate că pana de curent a durat doar câteva ore sau cateva zile.

În cazul in care pana de curent a durat mai mult timp, alimentele din congelator se decongeleaza, astfel ca ele ar trebui aruncate. Odata cu venirea curentului electric, alimentele îngheață insa din nou, iar in momentul in care revenim acasa, nu mai stim daca alimentele respective s-au dezghetat sau nu.

Acest lucru poate sa ne puna viata in pericol, deoarece produsele alimentare pot răspândi salmonela și alte bacterii. Cu toate acestea, există un truc pe care il putem folosi pentru a afla cât de mult congelator a stat fara curent. Facand acest truc veti descoperi dacă mâncarea poate fi consumata sau s-a dezghetat si a inghetat din nou.

Hrana poate rămâne în siguranță in congelator timp de cel puțin 4 ore, insa numai în cazul în care frigiderul ramane inchis. Ușa frigiderului trebuie să fie închisa cât mai mult posibil pentru a menține temperatura rece.

Alimentele din congelator pot rămâne în condiții de siguranță fără curent electric timp de 48 de ore, dar numai în cazul în care este plin. Un aliment nu se dezgheata în congelator 24 de ore, în cazul în care este pe jumătate plin.

CITESTE SI >>>

Combinatia care salveaza anual zeci de mii de vieti! Contine 2 ingrediente care se gasesc in orice bucatarie

Acest truc ITI POATE SALVA VIATA! UITE ce poti face cu o baterie si o guma de mestecat

De ce se incretesc degetele dupa baie? Adevarul NESTIUT despre acest fenomen bizar

Iata 3 ingrediente care va arata daca alimentele din congelator s-au dezghetat fara sa stiti:

    Apă
    O monedă
    O cana

Se toarnă puțină apă în cana și o puneti în congelator. Cand apa din cana a inghetat complet, asezati moneda deasupra ghetii si puneti-o înapoi în congelator. Cand reveniti dintr-o calatorie mai indelungata, uitati-va cu atentie la moneda din cana.

În cazul în care moneda este încă în partea de sus sau în mijlocul blocului de gheata din cana, inseamna ca nu a existat nicio pana de curent electric, sau a fost, insa pe o perioada scurta de timp, motiv pentru care apa s-a topit doar partial permitand moneda sa se scufunde spre jumatatea canii.

In cazul în care moneda se află în partea de jos a canii, acest lucru indeica faptul ca a avut loc o pana de curent electric pe o perioada mai indelungata de timp, lucru care a determinat topirea aproape completa a ghetii din cana si scufundarea monedei.

Daca moneda se afla pe fundul canii sau in partea inferioara a acestiea, atunci alimentele din congelatorul dvs, cel mai probabil s-au dezghetat in timpul lipsei curentului electric si s-au congelat din nou, odata cu venirea curentului. In acest caz, este cel mai indicat sa aruncati toate alimentele din congelator, intrucat o inghetare si recongelare a lor poate determina aletararea lor.

Aruncarea alimentelor din congelator va poate feri de probleme de sanatate destul de serioase.

Distribuiti si voi acest articol daca vi se pare util.

Comments

comments