Sanatate

Iata de ce trebuie sa consumi o lingura de ulei de masline in fiecare dimineata

Uleiul de măsline a fost folosit de-a lungul timpului cu mai multe scopuri. Astăzi, pe lângă utilizarea sa în bucătărie, uleiul de măsline este folosit și în medicină și farmacie în spiritul igienei personale.

Ceea ce face ca uleiul de măsline să fie un super-aliment este nivelul ridicat de grăsimi mono-nesaturate, mai ales acidul oleic și diferiți antioxidanți.

Datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate, uleiul de măsline este, de asemenea, denumit și miracol mediteranean.

Tipuri de ulei de măsline

Există două tipuri de ulei de măsline. Cele mai utilizate tipuri de ulei de măsline sunt uleiul virgin și extra-virgin. Uleiul de măsline extravirgin este de cea mai bună calitate pentru că păstrează majoritatea mineralelor naturale și vitaminelor. Pentru ca este cel mai pur, cel mai bun mod de a-l utiliza este în salate sau crud.

Ce se întâmplă dacă consumați o lingura de ulei de masline in fiecare dimineață?

Proprietățile anticancerigene al uleiului extravirgin

Uleiul de măsline extravirgin este benefic în lupta împotriva mai multor tipuri de cancer. Cele două tipuri de cancer pe care a fost de cele mai multe ori testat sunt cel care apare la sistemul digestiv si cancerul de san.

Uleiul extravirgin conține acid oleic, care se crede că stimulează apoptoza, o formă a moții celulare, si previne dezvoltarea celulelor canceroase. De asemenea, uleiul extravirgin este bogat în antioxidanți fenolici, care au proprietăți anticancerigene.

Uleiul extravirgin combate îmbătrânirea creierului și demența

Una dintre cauzele bolii Alzheimer este o acumulare de beta-amiloid, care este un fragment dintr-o proteină pe care organismul o produce în mod normal. O echipă de experți de la Universitatea din Louisiana; SUA, au descoperit că un compus gasit in uleiul de masline extravirgin, poate controla nivelul de beta-amiloid.

Mai mult decât atât, fenolii naturali din uleiul extravirgin reduc neuro-inflamațiile.

Uleiul de măsline scade presiunea arterială și nivelul zahărului din sânge

S-a demonstrat uleiul de măsline extravirgin are capacitatea de a reduce incidența diabetului. Oamenii de știință au studiat efectul uleiului de măsline în dieta perosoanelor cu boli cardiovasculare. Rezultatul a demonstrat că incidența diabetului a scăzut la jumătate din cei analizați.

Un alt studiu a arătat că prin consumul de ulei extravirgin în dieta pacienților cu diabet zaharat de tip A, s-a înregistrat o scădere semnificativă a nivelului de zahăr din sânge, inclusiv reglarea tensiunii arteriale.

Uleiul de măsline ține osteoporoza la distanță

Un studiu efectuat cu scopul de a demonstra efectele anti-osteoporoza ale uleiului de măsline extra virgin a arătat că nivelul de măduvă oaselor celor care au fost alimentați cu ulei de măsline a crescut. De altfel, uleiul de măsline extrs-virgin conține antioxidanți cu efect anti-cancer, și efecte anti-inflamatorii.

Folosirea constantă a uleiului de măsline extravirgin în dieta zilnică are rolul de a contracara numeroase efecte negative și afecțiuni care se abat asupra organismului nostru.

 

CITESTE SI >>>

Ia un catel de usturoi si tine-l in gura 30 de minute! Scapi de toate problemele

Copacul miraculos care poate fi LEACUL perfect impotriva a 5 tipuri de CANCER

Uleiul facut in casa din 2 ingrediente pentru dureri de articulatii si reumatice

Iată câteva doze de ulei de măsline recomandate de experți pentru diferite afecțiuni

Pentru constipatie: 30 ml de ulei de măsline

Pentru hipertensiune arterială: 30-40 ml de ulei de măsline extravirgin pe zi, ca parte dintr-o dietă mai amplă. O altă opțiune este utilizarea de 400 mg de extract de frunze de măslin de 4 ori pe zi.

Pentru colesterol mărit: 23 ml de ulei de măsline pe zi (aproximativ 2 linguri).

Pentru prevenirea bolilor de inima si atacuri de cord: 50 ml pe zi.

Comments

comments