IMPRESIONANT! Sculpturile care pot fi vazute doar de doua ori pe zi

O nouă operă de artă a fost creată la Londra de catre artistul si sculptor subacvatic Jason deCaires Taylor: cei patru călăreți ai apocalipsei industriale.

Taylor a avut ideea de a crea sculptura într-un mod cu totul extraordinar, astfel că cei patru călăreți să poată fi văzuți în întregime doar două ore, în cealaltă parte a timpului fiind acoperiți de mareea din râul Tamisa.

Care este scopul acestei sculpturi incredibile?

Artistul a dorit să tragă un semnal de alarmă asupra schimbărilor climatice, sculptura devenind un simbol al luptei pentru bunăstarea planetei.

Sculpturile individuale includ doi oameni de afaceri și doi copii călare pe niște cai care au capetele ca niște pompe de ulei – copiii fiind simbolul viitoarei generații, care va veni trece printr-o catastrofă ecologice.

Sculpura, ușor înfiorătoare, ne face să înțelegem imediat mesajul artistului, faptul că trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a salva viitorul copiilor noștri, mesaj care devine și mai accentuat în momentul în care capetele copiilor sunt acoperite de apa generată de refluxul Tamisei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Author: johnyhilfiger