IT&C

In curand ne vom putea incarca telefonul mobil prin wireless

Nimic nu poate fi mai enervant decât momentul în care realizezi că bateria telefonului tău se va descărca foarte curând și nu ai la îndemână încărcătorul sau pur și simplu nu ai timp să-l încarci în acel moment. Cu siguranță ni s-a întâmplat tuturor acest lucru.

 

Din fericire există vești îmbucurătoare din partea specialiștilor, care spun că în curând încărcătoarele telefoanelor ar putea să devină istorie. Astfel, în viitorul apropiat, în loc să pui iPhone-ul la încărcat în priză, ai putea să îi trezești bateria la realitate prin simpla conectare a gadget-ului la internet.

 

incarcare wireless

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au creat o tehnologie numită „power over Wi-Fi” care poate șă încarce un smartphone cu ajutorul router-ului wireless la care este conectat. Astfel, poți încărca telefonul în timp ce navighezi pe internet.

 

Din păcate, tehnologia de încărcare a telefonului prin wi-fi nu este încă disponibilă publicului larg, însă cercetătorii sunt încrezători că în curând e va deveni o realitate cotidiană.

 

În curând, nu vom mai fi limitați la cabluri electrice și încărcătoare pe care trebuie să le cărăm mereu după noi când călătorim sau lipsim mai mult de acasă. O simplă conectare la internet ar putea rezolva totul!

 

Comments

comments