PARENTING

In sfarsit, s-a decis! Mamele primesc cate 2.500 de lei pentru fiecare copil nascut

Mamele din Capitală vor primi un stimulent financiar de 2.500 de lei pentru fiecare copil născut, stimulentul fiind oferit pentru acoperirea multiplelor cheltuieli pe care o familie tânără trebuie să le realizeze odată cu venirea pe lume a copilului.

Stimulentul financiar, în valoare de 2.500 de lei, va fi acordat pentru fiecare nou-născut, se arată într-un proiect de hotărâre adoptată în ședința Consiliului general al municipiului București.

Proiectul de hotărâre a fost votat cu 49 de voturi pentru și o abținere, potrivit Agerpres.ro. 

Banii vor fi acordați, atât pentru copiii care se nasc în maternitățile de stat cât și pentru cei care se nasc în maternități private.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat că după apariția proiectului de hotărâre în spațiul autoritățile locale au primit mai multe telefoane din partea unor familii care, până în prezent, nu și-au declarat copiii.

Sumele de bani vor fi acordate de către Direcția Generală de Asistență Socială a municipiului București. Pentru a intra în posesia banilor este necesar ca unul dintre părinți să aibă domiciliu iar nașterea copilului din Capitală.

Comments

comments