ACTUAL

INCENDIAR! Sotul premierului propus de Dragnea este sustinator fanatic al regimului sirian, acuzat de crime de razboi

Propunerea de premier al Romaniei ar putea arunca Romania intr-un conflict diplomatic pivind conflictul din Siria. Sotul lui Sevil Shhaideh, premierul propus de PSD, este sustinator al regimului dictatorial din Siria, se arata intr-o ancheta efectuata de Rise Project.

Pe contul sau de socializare Akram Shhaideh, sotul noului premier al Romaniei, transmite mesaje pro regimul sirian a lui Bashar Al-Asaad si se foloseste de simbolurile loialitatii fata de regimul de la Damasc.

Akram critica in termeni duri atat rebelii cat liderii altor tari care critica regimul sirian. Reegimul sirian a fost acuzat in repetate randuri de crime de razboi in conflictul civil izbucnit la Damasc in martie 2011.

Akram Shhaideh a fost in 1988 sef de departament in cadrul ministerului Agriculturii de la Damasc si si-a continuat cariera in aceeasi institutie pana in 2010, ocupand mai multe functii de conducere.

Din anul 2011, Akram a devenit consultantul pe probleme de agricultura al Regiei Autonome Judetene Drumuri si Poduri Constanta, functie pe care o detine si astazi. De-abia in 2015 obtine si cetatenie romana.

In anul 2013-2014 a fost consultant personal al secretarului de stat in cadrul Ministerului Agriculturii.

Agronom de profesie, Akram Shhaideh (54 de ani) este originar din Lattakia, Siria, unde si-a obtinut diploma universitara in 1984.

In 2011, la cateva luni de la izbucnirea razboiului civil, Akram Shhaideh publica un articol in care punea revolta populara pe seama organizatiei Fratii Musulmani, criticand opozitia si denuntand interesele externe mascate sub umbrela apararii drepturilor omului: „Fratia Musulmana este partidul-cheie in lupta impotriva puterii si impotriva oricarei forme de guvernare: civila, militara si stiintifica”, scria sotul premierului propus de PSD.

„A fi in opozitie nu inseamna mirosul tradarii si a arata lipsa de respect pentru credinta si patrie sub pretextul schimbarii si evolutiei”, critica omul de afaceri opozitia siriana.

Sirianul in varsta de 54 de ani foloseste ca fotografie de profil intr-o comunitate online un simbol al fortelor loiale lui Assad.

Comments

comments