Revista presei

INCREDIBIL! Ce se intampla daca nu faci dus o zi?

N-ai facut dus o zi? Iata ce efecte ar putea avea aceasta decizie asupra pielii tale.

Îţi poate împiedica pielea să se usuce prea tare

CITESTE SI >>>

Orice femeie trebuie sa stie acest truc genial! Iata de ce

A pus un sapun intre cearsafuri, inainte de culcare! Ceva NEASTEPTAT s-a intamplat peste noapte! Vei face si tu la fel

Un ucigas din propria casa NE OMOARA incet si sigur

Când faci un duş în fiecare zi, în special unul foarte lung, acest lucru poate determina uscarea pielii, de vreme ce atât apa fierbinte, cât şi săpunul îndepărtează uleiurile naturale ale pielii. Contactul cu săpunul şi apa fierbinte poate usca foarte mult pielea, spune un dermatolog, potrivit feminis.ro. Dacă faci duş mai puţin frecvent, acest lucru va împiedica uscarea pielii.

Vrei un mod simplu pentru a evita uscarea pielii? Atunci fă duşuri mai scurte. Dermatologii americani recomandă să nu faci duş mai mult de 10 minute într-o sesiune (adică o singură dată), iar Dr. Elma Baron spune că 5 minute ar fi chiar un interval mai bun de timp – în apă călduţă.

Atunci când ieşi din cabina de duş sau din cadă, tamponează-ţi corpul în loc să freci pielea cu un prosop, iar ideal ar fi să foloseşti o cremă hidratantă pe tot corpul cât timp pielea ta este încă umedă.

Îţi poate face pielea prea grasă

Atenţie, nu exagera cu ideea de a „sări” peste duşul zilnic. Sau, în acest caz, vei da peste altă problemă: piele grasă, murdară. Neglijarea spălării periodice a pielii poate, în aceeaşi măsură, să determine o „îngrăşare” a acesteia, pielea devine chiar mai uleioasă, explică dermatologul citat.

Apariţia acestei senzaţii de piele uleioasă şi grasă, drept rezultat al faptului că nu te-ai spălat, devine evidentă mai rapid la nivelul scalpului. Cu alte cuvinte, nu doar pielea va avea un aspect uleios şi nespălat, dar şi părul tău va arăta chiar mai rău.

Celulele moarte ale pielii tale ar putea să stea alături de tine mai mult timp

Duşul zilnic înseamnă că noi avem parte de o exfoliere sau scrub, că ne îndepărtăm stratul superior al pielii. Însă dacă reduci frecvenţa băilor şi duşurilor, asta înseamnă că acel strat superior de piele va sta alături de tine mai mult timp. Dar acum te întrebi, mai mult ca sigur: este acesta un lucru bun sau rău?

În mod normal, atunci când facem un duş, noi încurajăm desprinderea stratului exterior al pielii – aşa numitele celule moarte ale pielii noastre, spune dermatologul american. Dar este încă neclar dacă este un lucru benefic sau nu, deoarece specialiştii nu pot şti cu exactitate dacă acele straturi superioare ale pielii ar trebui îndepărtate sau spălate cu regularitate.

Sursa: Girly.ro

Comments

comments