PARENTING

INCREDIBIL! S-au nascut in ACEEASI ZI, din aceeasi mama, dar NU SUNT GEMENE! Au dat peste cap toate principiile medicinei moderne

O familie de australieni a reusit sa intoarca pe dos un spital intreg, dupa ce au adus pe lume doua fetite cu totul si cu totul speciale. Desi s-au nascut in acelasi timp, cele doua nu sunt gemene! Cum a fost posibil?

Kate si Peter Hill sunt parintii fericiti ai doua fetite perfect sanatoase. Desi s-au nascut asa cum se nasc orice pereche de gemeni, fetitele nu sunt gemene, iar mama lor a ramas, in mod paradoxal, insarcinata de doua ori la interval de zece zile.

Kate a suferit in anul 2006 de sindromul ovarian polichistic, pentru care a fost nevoita sa faca tratamente hormonale. Dupa mai multi ani de incercari, femeia a aflat anul acesta ca este insarcinata. Dar, spre minunea medicilor, acest lucru s-a intamplat de doua ori.

Datorita tratamentului hormonal pe care Kate l-a urmat, o anomalie extrem de rara a permis ca femeia sa ramana ionsarcinata de doua ori, la interval de zece zile.

Cele doua fetite s-au nascut la 10 luni, fiecare avand placenta ei. Mama lor le-a adus pe lume pe lume pe cale naturala, cu toate ca era programata la o zi distanta pentru cezariana.

Curios este faptul ca prima care s-a nascut a fost Olivia, fetita care a fost conceputa cu 10 zile mai tarziu decat sora ei, Charlotte.

“Nu am ştiut că sunt atât de speciale până au venit pe lume. Curios este că eu şi soţul am făcut sex doar o dată. Sperma lui a rămas vie zece zile în trupul meu ca să fertilizeze şi al doilea ovul”, a declarat Kate.

Dupa momentul in care raman insarcinate, femeile nu mai au ovulatie. Kate a avut, acesta fiind si motivul pentru care a ramas insarcinata de doua ori. Fetitele s-au nascut cu greutati diferite si s-au dezvoltat diferit in uterul mamei. Este un caz extrem de rara. Practic, in evidentele medicinei moderne, s-au inregistrat doar 10 astfel de cazuri de-a lungul timpului.

Comments

comments