Revista presei

Ingredientul care NE OMOARA zi de zi fara sa stim! Il gasesti in ORICE aliment, inclusiv in bucataria ta

Si nu, nu este vorba despre sarea iodată sau zahărul care, la rândul lor, pot aduce prejudicii asupra sănătății dacă sunt consumate în exces.

Este vorba despre monoglutamatul de sodiu este sarea de sodiu a aminoacidului numit acid glutamic şi este o formă de glutamat. Hm…apetisant, ce zici?

37ade7c7ed8744148aa451c7bd92b290[1]

CITESTE SI >>>

ATENTIE! Acest ingredient folosit la micul dejun AR PUTEA SA TE UCIDA!

Mergi cat mai repede la doctor, daca ai aceste simptome! Pot prevesti afectiuni foarte grave de care nu stii

Acest barbat a murit din cauza unui lucru pe care s-ar putea sa-l ai si tu in frigider

Glutamatul e un aminoacid ce se găseşte în mod natural în aproape toate alimentele, mai cu seamă în cele cu conţinut bogat în proteine.

E621 sau monoglutamatul de sodiu se foloseşte ca potenţiator de aromă în diferite preparate culinare pregătite acasă şi la restaurant, dar mai cu seamă în semipreparatele existente în comerţ (mezeluri, preparate din peşte, semipreparate, sucuri, sosuri de diferite tipuri, alimente congelate, preparate din lapte etc.), scrie Csid.ro.

Nu s-a elucidat pe deplin mecanismul prin care această substanţă dă un plus de savoare aliemntelor, dar mulţi oameni de ştiinţă sunt de părere că MSG stimulează receptorii de glutamat de la nivelul limbii, amplificând asatfel gustul.

Monoglutamatul  de sodiu a intrat în colimatorul atenţiei publice în principal din cauza reacţiilor la mâncarea chinezească, acuzate de unii oameni – temutul „sindrom al restaurantului chinezesc”.
Pentru cei care cred că s-ar putea să reacţioneze prost la MSG, iată ce simptome au fost înregistrate:

senzaţii de usturime la nivelul cefei, antebraţuilui şi pieptului

amorţeală la nivelul cefei, iradiind spre braţe şi spate

furnicături, căldură şi slăbiciune la nivelul feţei, tâmplelor, gâtului, braţelor şi zionei superioare a spatelui

presiune sau constricţie la nivelul feţei

dureri în piept

dureri de cap

greaţă

ritm cardiac accelerat

spasm bronşic (respiraţie dificilă) la persoanele astmatice cu intoleranţă la MSG

somnolenţă

slăbiciune

Cu toate că oficial nu sunt cunoscute efectele pe termen lung ale consumului de monoglutamat, efemeride.ro susține că această substanță este otrăvitoare pentru oameni și că a fost introdusă în circulație pentru otrăvirea lentă a populației.

Peste 50 de ani de studii, la care au participat numeroși specialiști faimoşi, au demonstrat că glutamatul de monosodiu este o otravă care acţionează lent, dar pe termen lung.  Cel mai ciudat fapt este că niciun guvern nu se arăta interesat să interzică această substanţă nocivă în producerea alimentelor, în acest fel demonstrându-se acordul tacit al celor mai importanţi oameni care conduc lumea ca să extermine o mare parte din populaţia globului.

Această substanță este ascunsă la umbra denumirii de E621 pentru că aşa cer regulamentele. Vă puteţi imagina câţi dintre oamenii obișnuiți ştiu ce înseamnă E621 şi de efecte nocive poate să aibă asupra organismului uman?

Citeste mai multe detalii despre aceasta substanță pe Efemeride.ro

Comments

comments