Instanta a decis: „Nurofenul” va fi retras de pe piata! Consumatorii au fost inselati!

Produsele „Nurofen” vor fi retrase după piață în urma unei decizii fără precedent luată de un tribunal. Hotărârea a fost luată pe baza dovezilor unui ONG care a demonstrat că analgezicele sub marca „Nurofen” au aceeaşi substanţă activă, în ciuda faptului că se vând în ambalaje diferite şi pretind a ameliora diferite tipuri de durere, informează BBC

Astfel, autoritățile din Australia au decis retragerea de la vânzare a tuturor produselor „Nurofen”.

CITESTE SI >>>

S-a deschis in Romania magazinul de unde poti sa cumperi ORICE, fara sa dai niciun ban

Aceasta fotografie face inconjurul internetului. Ce apare pe marginea drumului, in poza completa

ALERTA ALIMENTARA! Bacterie din fecale descoperita intr-un produs din restaurant – VIDEO

Medicamentele Nurofen pentru dureri de spate, pentru dureri menstruale, pentru migrene şi tensiune, care se vând în diverse ambalaje şi pretind a fi produse diferite, au, de fapt, aceeaşi componenţă. Toate conţin acelaşi ingredient activ, şi anume 342 de miligrame pe ibuprofen lizinat, susţin magistraţii, potrivit Adevarul.ro.

Mai mult decât atât, instanţa a concluzionat că preţul acestui analgezic este dublu faţă valoarea lui reală şi faţă de alte pastile de acelaşi tip.

Producatorul pastilelor „Nurofen”, compania britanică Reckitt Benckiser, a explicat că această decizie a instanţei este valabilă doar pentru Australia şi nu se va aplica în alte ţări. Asociaţia Consumatorilor din Marea Britanie a declarat că acest caz nu reprezintă o problemă şi nu va fi investigat. Compania Reckitt Benckiser va respecta hotărârea judecătorească din Australia, deşi nu este de acord cu aceasta întrucât „nu s-a stabilit că inducem în eroare consumatorii”, cred reprezentanţii firmei.

Toate pastilele Nurofen trebuie să fie îndepărtate de pe piaţa Australiei în decursul a trei luni.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger