Fără categorie

iOS 5, cel mai nou sistem de operare mobil, lansat de Apple. FOTO & VIDEO

Apple a anuntat, in sfarsit, lansarea ultimului sistem de operare mobil iOS 5, care are 200 de noi functii, dupa cum a precizat compania intr-o conferinta.

iOS 5 beta va fi disponibila pentru toti utilizatorii in toamna. In prezent, ultima versiune a sistemului de operare poate fi descarcata gratuit de cei care detin un iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 2, iPad sau iPod touch, generatiile trei si patru.

Cu ce vine nou iOS 5:

– un centru de notificare, care poate fi customizat pentru a afisa vremea, informatii bursiere, emailurile noi sau mesajele de la prieteni.

– iMessage, un fel de BBM al Apple, asa cum are Blackberry, prin care utilizatorii pot trimite mesaje nelimitat in retea. Aplicatia ofera posibilitatea gruparii mesajelor, clipurilor video sau contactele din agenda.

– Newsstand, locul in care se pot stoca toate feed-urile favorite, pentru o organizare mai buna a informatiei

– Safari Reader este o funtie pentru browserul de internet care afiseaza doar textul existent pe o pagina de internet, fara alt continut excesiv. Totodata, in browserul de internet a aparut si functia Tabbed, astfel ca paginile se deschid in tab-uri separate.

-iCloud. Informatiile personale melodiile descarcate de pe internet, date referitoare la aplicatiile instalate vor fi automat incluse in iCloud prin conexiunea Wi-fi si pot fi folosite pe orice alt device Apple.

Insa probabil cea mai importanta noutate cu care vine iOS este sincronizarea prin conexiune wirelles cu PC-ul. Astfel, update-urile sau sincronizarea de fisiere se va face foarte simplu si comod fara a mai folosi alte cabluri suplimentare.

 

Comments

comments