Sanatate

Iritatie si blistere aparute in zona intima? Iata de ce nu trebuie sa ignoram aceste simptome

Cu toate că nu este un subiect despre care să vorbim cu prietenii sau rudele, sunt lucruri care se întâmplă și ar trebui să cunoaștem mai bine cauza. Iritațiile vaginale normale, nu ar trebui să ne sperie sau să ne rușineze.

Iritațiile în zona intimă pot apărea la orice femeie, la un moment dat. Ele sunt cauzate de frecarea zonei respective cu materialul lenjeriei intime, firele de par necrescut sau glandele sudoripare înfundate. Oricum ar fi, din capul locului ar trebui să putem diferenția iritațiile provocate de o afecțiune cu transmitere sexuală și iritațiile comune non-transmisibile.

CITESTE SI >>>

Cum sa ne curatam corect ZONA INTIMA

Te razi cu lama in zona intima? Uite ce poti sa patesti

Semne care arata ca aveti un vagin bolnav! Iata ce puteti face pentru a-l mentine sanatos

O iritație intimă obișnuită poate să apara ca o pată formată din mai multe blistere de formă ovală sau circulară care la atingere apar ca mici bășicuțe. Ele nu ar trebui să aibă o margine bine evidențiată și nu ar trebui să producă mancarime, arsuri, sau miros neplăcut.

Sunt dureroase?

Ele pot apărea oriunde pe vulva, dar de obicei trec neobservate pana cand sunt atinse. De asemenea, acestea nu sunt dureroase, decât în momentul în care sunt atinse.

Cum se tratează?

Un început pentru a scăpa de iritația provocată de blisterele apărute în zona intimă, este să faceți o baie fierbinte. Apa fierbinte determină micile bășicuțe care apar în urma iritației să se înmoaie și să se spargă de la sine. Nu acționați voi înșivă asupra lor încercând șă le spargeți, întrucât riscați să provocați o infecție. Lăsați-le să se vindece în mod natural și nu uitați să purtați doar lenjerie curată din bumbac. Schimbați lenjeria cât de des puteți pentru a evita frecarea zonei deja iritate cu materialul.

Cât timp durează această iritație?

De obicei, aceste vezicule nu durează mai mult de o săptămână. Cu toate acestea, există momente când aceasta pot dura mai mult, în cazul în care organismul are nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca.

Dacă iritația persistă și are tendința să se extindă sau să își schimbe forma, ar trebui să contactați medicul vostru ginecolog.

Comments

comments