Tips&Tricks

Iti rozi unghiile? Uite ce semnifica acest gest si ce ai putea sa patesti

Obișnuiești să-ți rozi unghiile? Medicii specialiști spun că este un gest care ascunde semnificații mult mai adânci.

Potrivit Dailymail, specialiștii vor să schimbe încadrarea acestui gest de la un tic nervos la o tulburare obsesiv-compulsivă. Rosul unghiilor ar putea să se asemene cu comportamentul caracteristic sindromului ADHD.

rosul unghiilor - specificatii si consecinte

CITESTE SI >>>

Top 5 alimente expirate care pot fi consumate si dupa ce expira

Nu ti-a spus nimeni asta pana acum! Ce se intampla daca faci dragoste cu mai mult de 20 de partenere?

Sase motive pentru care sa faci dragoste mai des

Rosul unghiilor are și o denumire medicală. Onicofagia poate dura ani întregi, sau poate să rămână ca tic nervos pentru toată viața.

Rosul unghiilor – semnificații și consecințe

Există mai multe semnificații ale acestui gest. Se spune că rosul unghiilor poate exprima o afecțiune mentală, mai ales când ajunge să fie un gest de automutilare. Însă de multe ori, rosul unghiilor se completează și cu alte gesturi, cum ar fi rosul cuticulelor, pocnitul degetelor, jocul cu suvitele de păr, simptome care trădează o tulburare generată de stres sau anxietate.

Pe langă aceste semnificații, rosul unghiilor poate fi și o activitate care să dăuneze sănătății. Când îți rozi unghiile, intri în contact cu bacteriile și microbii care se găsesc sub unghii…și care sunt destule! Odată ajunse în organism, bacteriile pot cauza grave afecțiuni, cum ar fi hepatita de tip A sau hepatita mâinilor murdare, gingivita dar și deformarea unghiilor sau a dinților.

Cum scapam de rosul unghiilor?

Rosul unghiilor este un tic nervos, așa că nu trebuie să credem că putem scăpa ușor de el. Primul lucru pentru care trebuie să-l facem pentru a încerca să scăpăm de rosul unghiilor este să determinăm cu exactitate cauza. Poate să fie un eveniment care ne-a bulversat, stresul sau oboseala. Apoi, pentru a scăpa de rosul unghiilor, ar trebuie să ne concentrăm atenția asupra altor activități. Ne-ar putea ajuta mingiile antistres, scrisul sau coloratul

Alte modalități de a scăpa de rosul unghiilor ar fi aplicarea pe ele a unor soluții care să ne determine să n-o mai facem, cum ar fi lămâine sau sos iute. De asemenea, și aplicarea de unghii false este utilă pentru a scăpa de rosul unghiilor, însă-evident- dacă ești femeie.

Comments

comments