PARENTING

Kendama, jucăria care face furori în rândul copiilor! Ce se ascunde, de fapt, în spatele ei și cât de utilă este pentru copiii noștri

Jucăria Kendama, care a pus stăpânire și pe copiii din România, pare a fi un instrument bun de a ține preocupați copiii, însă câți părinți știu de unde provine această jucărie și ce rol are asupra dezvoltării celor mici.

Peste tot, la orice colț de strada, în orice mall sau parc, copiii au câte o astfel de jucărie de lemn pe care o frământă în mână ore în șir, încercând să  potrivească bila în micul țărus.

CITESTE SI >>>

Este jucaria momentului si toti copii sunt innebuniti dupa ea! Nimeni nu stie, insa, ce secret TERIBIL ascunde. A fost deja INTERZISA in SUA

Intr-o zi, educatoarea i-a rugat pe copii sa aduca la clasa o PUNGA CU CARTOFI! Ce a urmat, este o lectie de viata pe care TOTI PARINTII ar trebui s-o citeasca

Imaginea care a impresionat milioane de parinti! De ce are acest tatic pantalonii uzi intre picioare?

Kendama a apărut în jurul secolelor XVII-XVIII, însă jocul care a inspirat Kendama provine din Franţa, iar denumirea franceză înseamnă textual „cupă şi bilă”.

Ce este, de fapt, Kendama, jocul care a cucerit copiii din România?

Kendama este un joc de atenţie, de coordonare și de strategie. De obicei, se reomandă copiilor peste 4 ani. Kendama este o jucărie de îndemânare confecționată din lemn, confecționată după una tradiţională japoneză.

Deși la început a fost populară în rândul copiilor, a ajuns în scurt timp să capteze și atenția adulţilor.

Beneficiile jucăriei Kendama pentru copii şi adulţi

Deși poate provoca ”dependenţă” printre cei mici, părinţii îşi încurajează copiii să se joace cu Kendama, pentru că preferă mai degrabă să-i vadă cum je joacă cu o astfel de jucărie de  lemn, decât să stea ore în șir la calculator sau pe tabletă.

Până acum, s-a descoperi că jocul cu Kendama prezintă beneficii când este practicat cu regularitate, atât de către copii, cât şi de către adulţi.

Beneficiile jocului Kendama:

-Îmbunătăţeşte coordonarea ochi-mână;
-Îmbunătăţeşte îndemânarea;
-Ajută la un mai bun echilibru;
– Îmbunătăţeşte reflexele;
-Exersează abilităţile strategice – întrucât coordonarea trebuie realizată după o strategie planificată bine anterior.

Comments

comments