ACTUAL

La Finante si la ANAF salariile s-au majorat pe ascuns! Proteste in toata tara

In timp ce romanii isi plang mortii si intreaga opinie publica este indreptata asupra tragediei fara precedent din clubul Colectiv, unde 32 de persoane au murit si alti peste 100 sunt inca in satre grava, internati in spitale, politicienii din Romania continua sirul de marsavii si smecherii cu care ne-au obisnuit de mai bine de 25 de ani.

Cateva mii de persoane din cadrul directiilor de Finanate din intreaga tara protesteaza pe motiv ca salariile celor din Ministerul de Finante si ANAF au fost crescute brusc si nejustificat printr-o Ordonanta de Urgenta adoptata pe ascuns de Guvern.

Potrivit Mediafax, liderul de sindicat din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Cluj, Ilie Rostogol, a declarat, marți, corespondnetului MEDIAFAX că majorarea salariilor din aparatul propriu al Ministerului Finanțelor s-a făcut ”pe ascuns”.

”Suntem nemulțumiți de faptul că, pe ascuns, printr-o Ordonanță de Guvern, s-au majorat de la 1 noiembrie salariile celor din aparatul propriu al Ministerului Finanțelor și ANAF cu peste 60%, iar nouă, celor din teritoriu, ni s-a transmis că majorarea va avea loc doar în primul trimestru al anului viitor. Noi suntem albinele, colectăm banii, iar ei care coordonează își majorează salariile”, a spus Rostogol.

Aproximativ 3.000 de angajaţi ai Regionale Finanţelor Publice Ploieşti, care include judeţele Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa, Teleorman, Călăraşi şi Giurgiu, au întrerupt şi ei lucrul şi au ieşit în stradă, nemulţumiţi că doar colegii lor din aparatul central beneficiază de majorări salariale.

”Oamenii sunt extrem de revoltaţi pentru faptul că guvernanţii găsesc întotdeauna soluţii pentru ei, dar niciodată pentru cei care muncesc efectiv”, a declarat corespondentului MEDIAFAX liderul Sindicatului Finanţe Prahova Sed Lex, Aurel Fănică.

Ministerul Finanțelor a anunțat, vineri, că începând cu 1 noiembrie funcţionarii publici şi personalul contractual din Ministerul Finanţelor, ANAF, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili beneficiază de 25 de clase de salarizare succesive faţă de clasa deţinută.

Ministerul Finanţelor a precizat că, astfel, salariile de bază vor fi majorate, în medie, cu 22%, iar de această creștere a salariilor vor beneficia aproximativ 5.700 de persoane.

Majorarea salariilor s-a făcut prin derogare de la OU 23/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în 2015.

Liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, declara pentru MEDIAFAX că astfel salariile angajaţilor în cauză vor creşte cu peste 60%.

Comments

comments