Sanatate

„Laptele de aur”, bautura miraculoasa care iti poate schimba viata

Unul dintre remediile putin cunoscut pe la noi, dar care poate sa aduca multe beneficii asupra organismului este asa numitul „lapte de aur”, un amestec miraculos care are la baza turmeric.

Turmericul este un condiment care contine curcumina, un polifenol care are proprietati incredibile asupra organismului, avand-dupa cum precizeaza specialistii- peste 150 de actiuni terapeutice, fiind un bun antioxidant si anti-inflamator.

Iata mai jos cateva dintre beneficiile laptelui de aur asupra organismului:

•Anti-inflamator, antioxidant, antiseptic,analgezic

•Creste imunitatea organismului

•Anti-cancerigen

•Ajuta la mentinerea nivelului colestorolului

•Imbunatateste sanatatea digestiei

•Detoxifica ficatul

•Regleaza metabolismul si ajuta la reglarea greutatii corporale

•Actioneaza impotriva presiunii sangvine ridicate

•Imbunatateste memoria si functiile creierului

•Este benefic in diverse afectiuni ale pielii

•Are efecte puternice in cazul dereglarilor nerologice

•Micsoreaza nivelul trigliceridelor

Un lucru putin stiut de oameni este ca amestecarea turmericului cu piperul negru sporeste de 1.000 de ori beneficiile biologice ale acestuia. Acest lucru se datoreaza substantei care-i ofera piperului iuteala caracteristica, denumita piperina.

Cum se prepara laptele de aur

Pasul 1: Pasta de turmeric

Ingrediente:

1/4 cana de pudra de turmeric

1/2 lingurita de piper

1/2 cana de apa filtrata

Instructiuni

Amestecati foarte bine toate ingredientele intr-o tigaie mica. Folositi un foc intre potrivit si tare si amestecati constant pana cand se face o pasta groasa. Nu o sa dureze foarte mult timp, asa ca nu va indepartati de langa aragaz.

Lasati amestecul sa se raceasca si apoi puneti-l intr-un vas mic la frigider.

Pasul 2: Laptele de aur

Ingrediente:

1 cana de lapte de migdale (laptele de canepa sau de cocos sunt de asemenea optiuni bune)

1 lingurita de ulei de nuca de cocos

1/4 lingurita de pasta de turmeric

Miere

Instructiuni

Amestecati ingredientele, mai putin mierea, intr-o tigaie. Dati focul la mediu. In timp ce se incalzeste amestecul aveti grija sa amestecati constant si sa nu ii permiteti sa ajunga sa fiarba. Adaugati apoi miere dupa gust.

Comments

comments