Alimentația sănătoasă este importantă pentru sănătatea generală a organismului nostru. Una dintre cele mai bune modalități de prevenire a infecțiilor și a bolilor este consumarea de fructe și legume organice. Puteți cumpăra fructe și legume organice, însă produsele ecologice se alterează mult mai repede.

O altă opțiune, la îndemână, este să vă cultivați propriile legume. În articolul de astăzi vom prezenta 10 legume ușor de cultivat:

CITESTE SI >>> 

 O leguma mai buna decat 1000 de medicamente! Vindeca o multime de boli din organism

Taiati o ceapa in patru si adaugati otet balsamic! Dupa cateva minute, ceva miraculos se intampla

A pus 4 felii de rosie intr-un ghiveci plin cu pamant! Ce s-a intamplat dupa 10 zile e incredibil – VIDEO

Sparanghelul 

Sparanghelul este o planta de primăvară. Dacă este cultivată în mod corespunzător, vă puteți bucura de legumele acestei plante timp de 25 de ani, scrie Healthy-food-house.com.

Este important să menționăm că semințele plantei sparanghel au nevoie de mai mult timp pentru a se maturiza, iar plantarea de rădăcini este o opțiune mai rapidă și mai bună. Țineți minte că nu ar trebui să udați sparanghelul prea mult, deoarece acesta va putrezi.

Usturoiul 

Usturoi se adaugă în diferite feluri de mâncare: salate, supe, tocană, paste făinoase, dând o aromă deosebită dar fiind și foarte benefic pentru organism.Se spune că usturoiul este cel mai bun antibiotic natural, astfel că este de la sine înțeles că ar trebui să-l avem în casă oricând.

O căpățână de usturoi vă poate oferi mai mult de 10 căței de usturoi și acesta este motivul pentru care ar trebui să creșteți usturoiul în curtea din spatele casei sau chiar în balcon.

Primul pas este să pui lăstarul într-un pahar plin cu apă și să-l așezi lângă fereastră sau afară, cât timp e primăvară sau vară și temperatura este ridicată. După ce lăstarii cresc câțiva centimetri în înălțime, plantați-i. Este important ca usturoiul să crească într-un recipient de dimensiuni mai mari și să folosiți un sol de înaltă calitate. În doar câteva zile veți observa primele frunze. Odată ce frunzele devin maro și cad, ar trebui să umblați la usturoi.

Morcovii 

Morcovii se acomodează uşor mediului din apartament. Morcovii rotunzi sunt cei mai uşor de cultivat în apartament şi asta pentru că au nevoie de mai puţin spaţiu şi cresc repede. Pentru acest tip de legumă ai nevoie de recipiente lungi, de formă dreptunghiulară. Secretul unei bune perioade de germinare este să păstrezi solul umed. Acoperă uşor seminţele cu pământ umed, dar nu prea mult, deoarece ai putea opri procesul de germinare. Seminţele ar trebui să germineze în circa două săptămâni, iar numărul de zile până la maturitate depinde de tipul de morcovi pe care îl cultivi.

Salata chinezească

Pentru a crește acest tip de legumă trebuie să înmuiați rădăcina în apă și să puneți vasul lângă un geam prin care pătrund razele soarelui. Câteva săptămâni mai târziu trebuie să plantați rădăcina într-un vas. Foarte curând veți observa cum din pămând va ieși o nouă salată.

Ceapă verde

Fie că stai la bloc sau ai foarte puțin spațiu pentru a cultiva legumele preferate, o metodă nouă de a cultiva ceapa te va ajuta să obții o recoltă mereu proaspătă . Este vorba despre cultivarea cepei pe verticală folosind sticle sau bidoane de plastic.

Ceapa cultivată în sticle de plastic poate fi ținută atât pe balcon, cât și pe pervaz sau în orice spațiu mic, dar cu acces la o sursă se lumină naturală.

Cititi aici mai multe despre această procedură genială

Țelina 

Desi, in Romania, obisnuim sa consumam mai mult radacina acestei plante, in alte parti ale lumii sunt foarte populare tulpinile pe care le gasim deseori in magazin sub denumirea de apio. Daca iti doresti inmultirea acestor parti aeriene, va trebui sa pastrezi capatul inferior care leaga tulpinile intre ele. Daca scufunzi acest capat in apa timp de trei zile, noi radacini vor incepe sa creasca, moment in care este optim sa il transferi intr-un recipient cu pamant

cultiva telina pe balcon

Salata romaine

Sa nu crezi ca banala salata nu poate da dovada de aceeasi capacitate de regenerare. Este suficient sa plasezi cotorul, pe care l-ai fi aruncat, intr-un recipient cu pamant, intr-un loc unde are parte de lumina soarelui. Daca-l vei uda des, vei observa cum vor incepe noi frunze sa rasara din mijlocul cotorului.

Comments

comments