Intel intentioneaza sa lanseze maine Light Peak, o tehnologie de conectare de mare viteza pe care ar putea s-o adopte si Apple, potrivit unei surse familiare discutiei, citate de Cnet.com.

Lansarea noului standard de conectivitate ar trebui sa aiba loc maine la San Francisco. Tot maine, si Apple ar urma sa lanseze o noua serie de Macbook-uri si posibil alte produse.

Light Peak va avea o viteza de transfer mai mare decat USB 3.0 putand sa transmita pana la 10 Gb pe secunda, simultan in ambele device-uri conectate. Noul standard va fi initial bazat pe cabluri din cupru, insa Intel planuieste folosirea pe viitor a cablurilor din fibra optica, ce ar putea sa suporte transferuri de pana la 100 Gb pe secunda.

Editorii Cnet sustin ca tehnologia va fi inclusa, cel mai probabil, pe device-urile Apple. Primele informatii despre Light Peak au fost prezentate inca din 2009, cand tehnologia a fost prezentata pe o platforma hardware Apple.

Noul tip de conectare ar urma sa inlocuiasca toate standardele disponibile la ora actuala pe piata, precum FireWire, USB 3.0 sau SATA.

Potrivit Cnet, Light Peak va fi implementat in prima instanta pe noile laptopuri MacBook Pro, pe care Apple urmeaza sa le lanseze maine.

Comments

comments