Locuitorii dintr-un oras japonez sunt de parere ca o statuie replicaƒ a capodoperei lui Michelangelo ar trebui sa fie prevazuta cu chiloti.

Reproducerea de cinci metri a statuii David al lui Michelangelo a fost ridicata anul trecut intr-un parc public din oras Okuizumo din vestul Japoniei, ca o donatie de la un om de afaceri local.

In timp ce multi rezidenti apreciaza statuia, altii au ramas contrariati. Oficialul orasului, Yoji Morinaga, spune ca unii paƒrinti au afirmat ca statuia ii sperie pe copiii.

„Unii oameni declarat ca odraslele lor se tem de statuie, deoarece acesta este ata˜t de mare s˜i a aparut pe neasteptate in timpul verii”, a declarat primarul potrivit AbcNews.

„Este statuia unui om dezbracat, si astfel de opere de arta sunt foarte rare in zona noastraƒ. Unii oameni sunt de parare caƒ statuia ar putea sa nu fie benefica pentru copiii lor”

Altii mai radicali au sugerat acoperirea modestiei lui David cu niste chiloti. „Este prima data cand am avut asa ceva in orasul nostru”, a spus domnul primar confuz.

Autoritatile cred ca in timp, ce cei 15000 rezidenti vor aprecia valoarea sculpturi, care spun ei, ar putea fi utila la orele de arta  si poate deveni un obiectiv turistic pretios.

Comments

comments