ACTUAL

LOVITURĂ pentru toți românii din Anglia! Ce se va întâmpla după Brexit. ESTE OFICIAL

Marea Britanie va impune, odată cu Brexit-ul, noi măsuri pentru imigranți. Modificările substanțiale sunt menționate în „Cartea Albă”, un document emis de Parlamentul britanic miercuri, în contextul în care negocierile dintre UE și Regatul Unit pentru ieșirea din Comunitate sunt în impas. 

Astfel, sistemul de imigraţie al Regatului Unit post-Brexit nu va impune plafoane numerice, în schimb va da prioritate lucrătorilor înalt calificaţi şi va pune capăt tratamentului special pentru cetăţenii din statele Uniunii Europene, conform ”cărţii albe” cu viitoarea politică privind imigraţia publicată miercuri de guvernul de la Londra, transmite Reuters, potrivit Stiripesurse.ro.

Obiectivul noului sistem este să reducă imigraţia netă anuală la ”niveluri sustenabile”, la fel cum se menţionează în programul electoral al Partidului Conservator pentru alegerile din 2017, care însă stabilea ca ţintă precisă reducerea imigraţiei nete la sub 100.000 de persoane pe an, ţintă ce nu se mai regăseşte în documentul publicat acum, scrie agerpres.ro.

În acest mult aşteptat document ce enunţă cum intenţionează Regatul Unit să abordeze chestiunea imigraţiei după ieşirea din UE, guvernul condus de Theresa May menţionează că doreşte să acorde prioritate lucrătorilor calificaţi şi un tratament egal pentru cei comunitari şi extracomunitari.

Lucrătorii calificaţi ce vor veni în Regatul Unit după începerea aplicării noului sistem de imigraţie vor trebui să aibă un contract cu o companie şi să primească un salariu care să nu fie inferior unui anumit prag minim care va fi stabilit anul viitor în urma consultărilor cu mediul de afaceri.

Comments

comments