Mananci branza cu rosii? Uite ce ai putea sa patesti

Brânza este de departe unul dintre cele mai îndrăgite alimente la români. O mâîncare ușoară, sațioasă și care nu necesită preparare în prealabil. Unele femei, o consumă pentru că nu îngrașă, însă unii nutriționiști trag un semnal de alarmă în această privină.

Nutriționistul Mihaela Bilic scrie pe pagina sa de Facebook câteva sfaturi referitoare la alegerea tipului de brânză pe care să o folosim, dacă vrem să ținem cont și de o dietă sănătoasă.

Astfel, există unele tipuri de brânză, denumită brânză proaspătă, dar care consumate pot să îngrașe. Totul ține de cantitatea de grăsime din compoziția brânzei și de modalitatea de prelucrare.

Brânzeturile precum mozzarela sau cașul pot să îngrașe, întrucât au minim 25% grăsime în compoziție și minim 250 de calorii/100 grame: „Deci, atenţie, nu mâncaţi relaxaţi brânză cu roşii, va puteţi îngrăşa”, scrie nutriționistul pe pagina sa de socializare.

Pe de altă parte brânza proaspătă înseamnă de fapt ceea ce noi numim “brânză de vaci”, adică produsul rezultat din coagularea laptelui. Acest tip de brânză nu este procesat și are grăsimea direcată din lapte, adică e dietetică. Această brânză poate fi transformată din grunjoasă, într-una fina ca o pastă, fără adaos de grăsimi.

„Mai sigură pentru silueta e brânza proaspătă, dar nu prea merge cu roşii 🙁 Încercaţi cu bucăţele de ardei gras şi castravete, un ou fiert şi o felie de pâine prăjită-săţios, gustos şi nepericulos”, a mai menționat nutriţionistul.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger