Tips&Tricks

Mananci pepene cu paine? Iata de ce este gresit!

Când vine vara, pepenele roșu este alimentul pe care toți românii îl preferă. Este răcoros, ne hidratează și este și foarte delicios.

 

Pepenele roșu are multe vitamine în compoziția sa, plus antioxidanți și este ideal în curele de detoxifiere, prevenind constipația și reglând eficient tranzitul intestinal.

 

Pepenele conține în compoziția sa o substanță numită citrulină foarte benefică pentru organism. Citrulina, care se găsește în special în coajă relaxează și dilată vasele de sânge reducând stresul oxidativ, care contribuie la apariția infecțiilor în organism.

 

De asemenea, pepenele rosu este bun si pentru piele, conținând nutrienți care hidratează. Totodată, semințele de pepene sunt recomandate, întrucât conțin vitamine ce au rolul de atransforma alimentele în energie.

 

De ce nu este bine sa mananci pepene rosu cu paine

 

Unii oameni consuma pepenele rosu cu paine sau branza dulce, însă acest lucru este greșit. Nutriționiștii spun că pepenele roșu nu trebuie combinat cu niciun alt produs alimentar. Fiind un aliment foarte acid, pepenele poate încetini digestia altui produs. De asemenea, pepenele fermentează în stomac ducând la balonare.

Comments

comments