Revista presei

Manualele de religie baga SPAIMA in copii! UITE ce lectii HORROR le sunt predate

Elevii învață religia după manuale care au informații controversate și care riscă să-i afecteze emoțional. Aici, Dumnezeu este răzbunător, iar copiii sunt pedepsiți dacă se abat de la cuvântul Domnului.

Astfel, într-unul din manualele de religie pentru clasa a III-a, elevii sunt instruiți, dar mai ales pedepsiți dacă greșesc într-un mod șocant. În manualul de Religie, cultul ortodox, la lecţia „Moise, de la robie la libertate” elevii află cât de răzbunător poate fi Dumnezeu, potrivit Adevarul.ro.

„Ca să-l determine pe faraon să-i elibereze din robie pe evrei, Dumnezeu a trimis asupra egiptenilor zece pedepse foarte grele”: a transformat în sânge apa râului Nil, a acoperit cu broaşte tot pământul Egiptului, au apărut ţânţari peste tot, a umplut casele şi pământul egiptenilor cu tăuni, au murit de foame multe vite, au apărut răni şi bube pe oameni şi pe vite, a trimis grindină, apoi lăcuste care au distrus totul, a trimis întuneric peste Egipt, a ucis pe primii băieţi nou-născuţi în familiile egiptenilor, iar pedeapsa care l-a lovit „direct în inimă” pe faraon a fost să îi omoare fiul care îi urma la tron”

Relatări horor despre un copil sufocat în somn

În acelaşi manual, peste câteva pagini, copiii au parte de o altă lecţie cu puternic impact emoţional. La capitolul Solomon este prezentată o „dreaptă judecată”. Copii află că două femei au născut, iar uneia dintre ele i-a murit copilul sufocat în somn. Mama copilului mort s-a trezit şi a înlocuit copilul cu cel viu.

Relatarea horror nu se opreşte aici. Elevii a căror vârstă nu depăşeşte 9 ani află că regele Solomon, pentru a face dreptate şi pentru a afla adevărul, a decis să taie pruncul în două pentru a-l împărţi celor două mame. Astfel, avea să se descopere care este mama care a minţit.

Munceşti în zile de sărbătoare, te calcă maşina!

Într-un alt manual de clasa a treia, tot la cultul ortodox, copiii află cum a fost pedepsită o tânără care nu a mers să se închine la moaşte de Sfânta Paraschiva, preferând să facă murături în ziua de sărbătoare.

Pentru că a continuat să muncească, deşi a fost atenţionată de mamă că este păcat tânăra a fost călcată de o maşină când a ieşit din casă să cumpere o pâine. Tânăra s-a însănătoşit după ce mama ei „alergat la Sfânta Parascheva să-i ceară iertare şi să se roage pentru salvarea acesteia”.

Tot la capitolul Sfânta Parscheva, elevii de clasa a III-a află cum unei fetiţe de trei ani şi jumătate i s-a oprit brusc glasul. Şi în acest caz copila şi-a revenit după ce mama a mers la moaşte pentru a cere ajutorul. Şi l-a primit imediat, fetiţa recăpătându-şi glasul de îndată.

Manualele de religie îi îndeamnă pe copii să cheme preoţii şi să se ungă cu ”undelemn sfinţit”, atunci când sunt bolnavi.

„Deşi nu există nici măcar un caz care să probeze (ştiinţific) acest lucru, preoţii continuă să vândă ”leacuri miraculoase” fabricate sub masca religiei. Leacuri care îi ţin pe oameni într-o continuă speranţă deluzorie, în timp ce preoţii îi deposedează de bani şi averi. Copilul îndoctrinat ajuns la maturitate nu va chema medicii ca să-şi salveze semenii, ci va da fuga la biserică să cumpere produsul miraculos. Odată aplicat untdelemnul pe trupul bolnavului, acesta, culmea, nu se însănătoşeşte. Se poate chiar înrăutăţi situaţia lui şi, fără un ajutor medical de specialitate, poate sfârşi în mod stupid.”, susţin reprezentanţii societăţii civile.

Sursa: Adevarul.ro

Comments

comments