PARENTING

Mare ATENTIE, parinti! 50 de copii din 49 sunt dispusi sa faca asta, daca se ratacesc pe strada!

Mare ATENTIE, parinti! Aproape toti copiii accepta sa plece cu un STRAIN daca se pierd pe strada

Acestea sunt datele alarmante ale unui experiment realizat de voluntarii centrului „Liza Alert”. In 2015 voluntarii acestei organizatii au cautat 481 de copii disparuti. 18 copii au murit iar 12 nu au fost de gasit.

Iata cateva recomandari ca miculul tau sa nu fie inclus in astfel de statistici:

CITESTE SI >>>

Copilul are un comportament NEADECVAT! Iata ce trebuie sa faci si cu ce gresesc toti parintii

Parcurile de joaca, un REAL PERICOL pentru toti copiii! Iata de ce trebui sa-ti supraveghezi copilul in permanenta

Semne NESTIUTE care prevestesc o BOALA SEVERA la copii! Nu le ignorati

Daca copilul tau se pierde, primul lucru pe care el trebuie sa il faca este sa ceara ajutor de la o femeie. Femeile sunt mult mai emotionale decat barbatii si cu siguranta din acest motiv sunt dispuse sa iti ajute copilul, iar statistic vorbind niciodata femeile nu sunt pradatori sexuali. In plus, o femeie e mereu in preajma si usor de gasit si de abordat mai ales cand vine vorba de copii.

Chiar daca tu l-ai invatat multe alte sfaturi, in clipele acelea de groaza ca s-a pierdut de mami sau tati si vede in jur o lume necunoscuta lui, sunt sanse mari sa uite de orice invatatura. Si atunci ramane doar el cu reactia lui spontana de disperare si frica uriasa. Ca sa fie capabil sa faca ceva si sa nu bajbaie mai rau printre rafturi sau alei de parc plangand, trebuie sa retina acest lucru simplu: Stai pe loc si cere ajutor unei femei. Daca nu sunt femei in preazma apeleaza la un matur insotit de un copil.

Faceti exercitii de dialogat cu strainii

Incurajeaza-ti copilul sa invete sa dialogheze cu straini atunci cand mediul este sigur si cand nu e nicio problema. Intreaba-l ce simte in fiecare situatie si repetati ce trebuie sa spuna. Cauta situatii in care poti indemna copilul sa se duca el sa vorbeasca cu un strain si tu sa il supraveghezi de aproape, ca sa ii formezi si intaresti capacitatea de a vorbi cu cineva din afara grupului cunoscut de adulti. Apoi, vorbeste cu copilul despre cum a fost in timpul interctionarii cu acea persoana cu care a ales sa vorbeasca.

Incepe cu situatii mai usor de gestionat de copilul tau si apoi creste-le dificultatea (e nevoie de mai multe asemenea exercitii):
1. Incurajeaza copilul sa abordeze un strain ca sa intrebe cat este ceasul.
2. Incurajeaza copilul sa ceara indicatii de directie de la un adult (de exemplu pana la cel mai apropiat chiosc de inghetata).
3. Indeamna-l sa intre singur intr-un magazin sa cumpere bomboane, cu tine in preajma lui, in spate.
4. Indeamna-l sa se duca singur sa cumpere ceva dintr-un magazin micut, cu tine la intrarea in magazin.
5. Creeaza tu situatii potrivite pentru copilul tau in locurile publice pe care le frecventati si unde se poate intampla vreodata sa se ratacasca de tine.

Dupa fiecare asemenea situatie de exercitiu, intreaba-ti copilul:
1. De ce a ales anume acea persoana pe care a ales-o.
2. Cum a decurs mica conversatie.
3. Daca s-a simtit confortabil cu persoana cu care a vorbit.
4. Daca ar face ceva diferit data viitoare, la alt asemenea exercitiu de acomodare cu strainii.
Aceste simulari sunt foarte importante, atat pentru copil cat si pentru tine, intrucat ii dezvolta increderea in sine ca este capabil sa interactioneze pozitiv cu strainii (pentru copii e o mare realizare, intrucat pentru ei e o grozavie uriasa sa vorbeasca cu cei din afara familiei).

Sursa: Sanatate.bzi.ro

Comments

comments