Maşina care merge cu aer

Desi pare greui de crezut, inginerii unei cunoscute companii de automobile au demarat un proiect care presupune construirea unei masini care merge cu aer, dupa cum precizeaza Descopera.ro.

Karim Mokaddem, inginer la PSA Peugeot Citroen au realizat un model hibrid care are un motor bazat pe doua tehnologii deja folosite: sistemul hidraulic si motorul pe benzina.

Doar ca Karim impreuna cu colegul sau a creat un sistem de propulsie care se foloseste de pompa hidraulica si un piston pentru a comprima nitrogenul intr-un rezervor. Nitrogenul are rolul de a misca lichidul hidraulic si de a pune in functiune masina.

Desi nu este un concept care functioneaza doar cu aer, acesta ar putea fi inceputul contruirii de masini de acest gen.

Inginerii spun ca sistemul se va folosi de aer si de combustibil pentru a functiona, insa benzina ar fi utila in special in urcarea pantelor sau pe autostrada. Masina ar putea sa foloseasca in oras pana la 80% aer, ceea ce este o inovatie revolutionara.

Maşina cu aer va intra în producţia de serie pentru toate modelele subcompacte Citroen şi Peugeot în Europa, în anul 2016, insa pretul lor nu a fost inca dezvaluit.

 

 

 

 

 

 

Comments

comments