PARENTING

MEDICII SUNT SOCATI! S-a nascut primul bebelus care are trei parinti. Cum a fost posibil?!

Primul copil din lume cu ADN de la trei parinti s-a nascut in Mexic. Aceasta metoda ofera posibilitatea persoanelor care au mutatii genetice rare sa poata avea copii.

Cuplul, originar din Iordania, a incercat timp de 20 de ani sa aiba un copil, insa femeia este purtatoarea genelor sindromului Leigh, o dereglare fatala, ce afecteaza dezvoltarea sistemului nervos si este transmisa pe cale materna.

CITESTE SI >>

La 2 luni inainte de nastere, burtica s-a inrosit si avea mancarimi insuportabile! Doctorii au ramas SOCATI cand au aflat….

ATENTIE, PARINŢI! „SARUTUL INGERILOR”, superstitia CARE ASCUNDE o BOALA PERICULOASA pentru BEBELUSI!

Bebelusul INDESAT intr-un tub de sticla a ISTERIZAT internetul! Explicatia pozei este NEASTEPTATA

Acestia au cerut ajutorul medicului John Zhang si echipei sale de la New Hope Fertility Center din New York.

Zhang a dezvoltat o cale de a evita boala mitocondriala folosind tehnica supranumita ”trei parinti”. Metoda, care este aprobata in Marea Britanie, poarta numele de transfer pronuclear si presupune fertilizarea atat a ovulului mamei cat a celui provenit de la o donatoare cu sperma tatalui. Inainte ca ovulul fertilizat sa inceapă sa se divida in embrioni, fiecare nucleu este separat. Ovulul donatoarei este indepartat, fiind inlocuit cu cel al mamei.

Tehnica nu a fost, insa, agreata de cuplu deoarece cei doi sunt musulmani si s-au opus distrugerii celor doua embrioane.

Prin urmare, Zhang a abordat o procedura diferita, controversata. El a extras nucleul din ovulul mamei si l-a inserat in ovulul donatoarei din care a fost scos in prealabil nucleul. Ovulul rezultat — cu ADN nuclear de la mama si ADN mitocondrial de la donatoare — a fost ulterior fertilizat cu sperma tatalui.

Echipa lui Zhang a folosit aceasta tehnica pentru a creea cinci embrioni dintre care numai unul s-a dezvoltat normal. Acesta a fost implantat in corpul mamei, ceea ce a dus, dupa noua luni, la nasterea copilului a carui concepere constituie o premiera medicala.

Zhang a declarat ca a ales Mexic deoarece acolo ”nu exista reguli”. Specialistul a mai spus ca este convins ca a facut o alegere ”etica, pentru a salva vieti”.

 

Sursa: Superwomen.ro

Comments

comments