Fără categorie

Microsoft lanseaza Windows 8: Interfata Metro, Internet Explorer 10 si pornire in 8 secunde!

Au trecut 8 ani de cand Microsoft venea cu o noua viziune in ceea ce priveste sistemul sau de operare. Au urmat distributii radical schimbate, fata de ceea ce era obisnuit sa primeasca utilizatorul pana atunci. Windows Vista si Windows 7 au fost versiunile care anuntau o noua era in dezvoltarea sistemului de operare Windows. Acum, dupa 8 ani de schimbari, Microsoft se reintoarce la simplitate.

Gigantul american a anuntat ieri lansarea sistemului de operare Windows 8, menit sa ruleze atat pe pc-uri, cat si pe dispozitive touch screen si care are la baza conceptul Metro, concept folosit de Microsoft in Windows Phone 7.

Probabil ca, dincolo de design-ul si conceptul nou noute, Windows 8 are ca puncte forte adaptabilitatea la device-urile cu touch screen, precum tabletele, si rapiditatea cu care se deschide si se inchide: are nevoie doar de 8 secunde pentru a porni.

Windows 8 ofera un desktop radical schimbat fata de cel existent pana acum. Icon-urile nu mai exista, in locul lor, Microsoft introducand tile-urile, o colectie de animatii care pot fi mutate oriunde pe desktop. Reprezentantii Microsoft sustin ca, pe langa libertatea de miscare pe care o ofera, noua interfata consuma mult mai putine resurse decat cea precedenta.


Aplicatiile care rulau in Windows 7 vor rula fara probleme in noua versiune, care aduce un nou concept in ceea ce priveste functionarea programelor: acestea nu se inchid definitiv. Task manager-ul are posibilitatea de a suspenda aplicatiile pe care utilizatorul nu le foloseste. Acestea sunt reactivate cand ai nevoie de ele.

Un alt concept revolutionar sunt live tile-urile. Acestea apara laolalta cu cele clasice, doar ca se actualizeaza in timp real. Este vorba, de exemplu, de stiri de la BBC prin flux rss sau informatii despre vreme. Conectandu-se la internet, live tile-urile functioneaza ca niste widget-uri care iti aduc informatia in timp real direct pe desktop.

Functiile de maximizare sau minimizare ale tab-urilor dispar cu desavarsire. O aplicatie in Windows 8 ocupa tot ecranul, iar controlul si meniurile apar doar in cazul in care utilizatorul trage cu mouse-ul de marginea ferestrei, sau cu degetul, in cazul unui device cu touch screen.

De asemenea, meniul start, asa cum il stiam in Windows 7 dispare, iar pe desktop utilizatorul poate sa aduca ce informatii doreste sa aiba la indemana. Functia este imprumutata de la Windows Phone 7 si ofera posibilitatea adaugarii pe ecranul principal (lock screen) aplicatii precum calendar, mail si multe altele.

Fiind adaptat pentru device-urile cu touch screen, Windows 8 dispune de o tastatura virtuala, direct pe ecran, facand experienta utilizatorului cu tehnologia touch screen mult mai facila.

Windows 8 va mai avea excelenta functie de a face sharing mult mai usor cu device-urile din jurul sau printr-o tehnologie noua. Astfel, dispozitivele care vor avea implementat chip-ul NFC, vor putea sharui continut doar printr-o apasare de buton.

Alte lucruri minunate si notabile la Windows 8 sunt rapiditatea cu care se deschide si se inchide, probabil datorita noului concept de rulare a aplicatiilor, versiunea complet noua a browserului Internet Explorer 10, magazin de aplicatii si antivirus integrat.

Comments

comments