Sanatate

Milioane de femei sufera de aceasta afectiune FARA SA STIE! Iata simptomele precoce si tratamentul

Estrogenul este hormonul feminin care reglează ciclul menstrual dezvoltarea sânilor, precum și creșterea părului. În plus, hormonul femini este responsabil și de reglarea nivelului de colesterol care se reflectă în dezvoltarea creierului și a oaselor.

Acest hormon joacă deci un rol foarte important în organism și este responsabil de mențirea sănătății sale. Pe de altă parte, același hormon dacă se găsește în cantități mari poate provoca pagube destul de serioase.

CITESTE SI >>>

Metode sa scapam definitiv de cosurile de pe fund

INCREDIBIL! Cu acest praf scapi de colaceii de pe burta in cel mai scurt timp

7 trucuri GENIALE sa scapi de PUNCTELE NEGRE de pe fata pentru TOTDEAUNA

Un surplus de estrogen în corpul unei femei poate să ducă la dezvoltarea unor forme de cancer, cum ar fi cancerul la sânchisturi uterine, infertilitate sau avort spontan.

Iată un motiv pentru care femeile ar trebui întotdeauna să identifice acele semn ale existenței unui nivel crescut de estrogen în organism.

Semne precoce ale nivelului ridicat de estrogen din organism

– ciclul menstrual neregulat
– reducerea libidoului
– dureri de cap
– caderea părului
– mîini și picioare reci
– metabolism scăzut
– disfucții tiroidiene
– sindrom premenstrual
– amețeli
– probleme cu somnul

Dacă aveți unul dintre aceste simptome, asta nu înseamnă neapărat că suferiți de un nivel ridicat de estrogen în corp, însă ați putea să vă gândiți că ar fi indicat să mergeți să vă facți niște analize.

Cea mai bună metodă de a regla estrogenul este un proces de detoxifiere a organismului și o dietă sănătoasă.

Încercați să consumați ulei de rozmarin. Folosit ca ulei esențial este o unelată incredibilă pentru reglarea nivelului de estrogen. Cunoscut și ca uleiul fertilității, uleiul de rozmarin stimulează și circulația sanguină și întărește sistemul imunitar.

De asemenea, se recomandă și consumul de semințe de in. Folosite în nenumărate terapii și în ameliorarea simptomelor mai multor boli, semințele de in sunt indicate și în reglarea nivelului de estrogen. Se recomandă să consumați 2-4 lingurițe de semințe de in pe zi, potrivit publicației online Life4fitmama.com

Comments

comments