Sanatate

MIRACULOS! 150 de grame din acest ingredient are aceleasi proprietati ca o ora de exercitii fizice

Cu totii stim ca exercitiile fizice sunt foarte importante pentru mentinerea unui ritm cardiac sanatos. Exista insa un condiment care consumat constant reduce substantial imbatranirea vaselor de sange.

Desi doctorii nu-ti spun acest lucru, turmericul este alimentul minune mai putin cunoscut care lupta impotriva bolilor cardiace, dupa cum arata mai multe studii derulate de-a lungul timpului, potrivit Healthyfoodteam.com

Extractul de turmeric reduce riscul de infarct cu pana la 56%, dupa cum arata un studiu publicat anul trecut in Jurnalul American de Cardiologie. Totodata, in acest studiu este amintit si un altul efectuat in anul 2012 care arata ca substanta primara din turmeric -polyphenolul, cel care ii confera culoarea galbena si mai poarta si numele de curcumin- s-a dovedit ca este la fel de eficienta in imbunatatirea functiilor vasculare, in special la femeile la menopauza, ca in cazul antrenamentelor vasculare.

––––––––

CITESTE SI >>>

Simptome banale care prevestesc existenta cancerului in organismul tau

Bolile de care suferim se reflecta pe fata noastra! Invata sa citesti harta fetei si ce exprima ea

Tratamentul natural care va falimenta industria farmaceutica! Consuma in fiecare zi acest aliment si vei scapa de toate afectiunile

––––––––

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 32 de femei si a durat 8 saptamani. Cele 32 de femei au fost impartite in 3 grupuri, unuia i s-a administrat curcumin, cel de-al doilea grup a fost pus sa faca exercitii cardio, iar cel de-al treilea a fost mentinut pentru observatii si comparatii. Cercetatorii au studiat apoi sanatatea invelisului vaselor de sange, cunoscuta si ca endoteliu. S-au folosit de metoda ultra-sunetelor pentru a masura nivelul de dilatare al vaselor de sange si de elasticitate inainte si dupa administrarea extractului de turmeric.

Astfel, femeile din primul grup au consumat cate 150 de grame de turmeric in fiecare zi. La acestea s-a observat o mai buna dilatare a vaselor de sange, similara cu cea a femeilor care au facut timp de 8 saptamani exervitii cardio.

„Studiul ne-a aratat ca ingerarea de curcumin in mod constant si exercitiile aerobice imbunatatesc functia endoteliala a vaselor de sange ducand la o stopare a imbatranirii acestora, in special in cazul femeilor la menopauza.”

Comments

comments