Revista presei

Misterul fenomenului din ”Cazanul Diavolului,” în care apa care se scurge în nimic, a fost rezolvat. Ce au descoperit doi hidrologi – VIDEO

Râul Brule din Minnesota este sursa unui fenomen unic în natură care a contrariat localnicii, turiştii dar şi cercetătorii, dar care a fost în sfârşit rezolvat de doi hidrologi.

Nu foarte departe de malul nordic al Lake Superior, râul Brule se bifurcă din cauza unei formaţiuni de roci vulcanice. Împărţit în două, râul începe să curgă şi în est şi în vest, relatează Mental Floss, potrivit Descopera.ro.

CITESTE SI >>>

Descoperire de ULTIMA ORA a astronomilor! Luna are o retea de TUNELE SUBTERANE! Ce s-ar putea adaposti acolo

L-a primit de la un prieten si a crezut ca e un ciocanel, asa ca s-a apucat de spart nuci. Cand a realizat ce era, i s-au inmuiat picioarele: „Cum de nu am murit pana acum?”

Descoperirea care va schimba istoria omenirii! Potopul lui Noe a avut loc în MAREA NEAGRĂ

În est apare o cascadă, iar jumătate din râu se scurge într-un bazin care eventual se întâlneşte cu lacul. În schimb, partea vestică pare să se scurgă în nimic. Numit „Cazanul Diavolului”, acest vid subteran nu a avut nicio explicaţie. Oamenii au încercat să rezolve acest caz prin aruncarea mingilor de ping-pong în cavernă şi colorarea apei pentru a vedea dacă există un loc de ieşire a acesteia, dar aceste metode nu au dat niciun rezultat.

Enigma a persistat până când s-a implicat Departamentul de Resurse Naturale din Minnesota. Doi hidrologi ai acestui departament, Heather Emerson şi Jon Libbey, au măsurat volumele de apă de deasupra şi de sub Cazan şi au descoperit că volumul era identic. Rezultatele au sugerat că apa Cazanului Diavolului se reîntâlneşte în subsol cu râul la scurt timp după bifurcare.

Comments

comments