Motive pentru care femeile nu au uneori chef de sex

Oricât de îndragostită ai fi există momente în care pur și simplu ești obligată să spui „pas” sau un „nu” delicat, dar în așa fel încât să te faci înțeleasă.

Aceste motive sunt considerate uneori doar pretexte și pot deveni începutul unor mari conflicte într-un cuplu. Cauzele pentru care nu vrei o noapte fierbinte pot fi variate: fie o zi proastă, fie neînțelegeri, probleme medicale sau de altă natură.

Iată o listă cu cele mai frecvente nouă motive ale refuzului:

1. Anticoncepționale. Unele femei susțin că libidoul lor scade din cauza anticoncepționalelor, lucru care este confirmat de către speciualiști, dar doar în cazul a 25 % dintre femeile care le folosesc.

2. Antidepresive. Libidoul scăzut este prezent și în situația în care femeile fac tratament împotriva depresiei.

3. Alăptatul. Proaspetele mămici se confruntă cu acestă situație din cauza prolactinei, un hormon care stimulează lactația, dar nu și viața sexuală.

4. Somnul. Psihologii spun că, pentru multe femei, somnul apare înaintea dorinţei sexuale. Asta din momentul în care relaţia cu iubitul devine stabilă sau după ce ea se căsătoreşte cu el! Iar remediul este voinţa ei de a nu-l dezamăgi. „Migrena” este o falsă soluţie.

5. Stresul. Din cauza acestuia foarte multe femei peferă să renunțe la o noapte fierbinte. Pentru a evita astfel de momente e bine să fie înlăturate efectele stresului prin odihnă dar și prin plimbări.

6. Certurile. După o ceartă, sexul este ultimul lucru la care o femeie se mai gândește. Cu siguranță nici el nu mai este dispus sa facă asta, însă împăcarea de după poate fi mult mai incitantă.

7. Teama de intimitate. Incapacitatea unor femei de a se adapta la intimitatea actului sexual este un motiv care scade libidoul.

8. Imaginea de sine. Femeile fac zi de zi eforturi să arate bine, fie prin îmbrăcăminte, fie make-up sau alte metode. Cu toate acestea există momente în care nu te mai simți bine în pielea ta și parcă nici în fața partenerului.

9. Hormonii. Cauzele medicale sunt și ele o problemă în calea unei vieți sexuale împlinite. O disfuncție a glandelor endocrine poate influența dorința sexuală a femeii.  

 

Sursa: Femina.rol.ro

Comments

comments

Author: johnyhilfiger