Sanatate

Motivele infectarii cu ciuperca de piele si cum putem preveni aparitia ei

Ciuperca pielii este o afectiune comună care afectează oameni de toate varstele, inclusiv copiii. De fapt, infecția cu ciupercă este practic imposibil de evitat, pentru ca bacteriile care produc aceste ciuperci se găsesc practic peste tot.

Există însă și bacterii benefice, care trăiesc în mod natural pe piele. În cazul în care aceste bacterii se multiplica în mod necontrolat, pot provoca iritații ale pielii, și pot să apară efecte secundare, printre care cele mai comune sunt mâncărimile și roșeața.

Cu toate că nu pune viața în pericol, apariția unor ciuperci în special n zona intimă poate crea o stare de disconfort și poate fi jenant.

Există o serie de facteori care contribuie la apariția ciupercii de piele. Cele mai frecvente includ schimbul de haine și obiecte de igienă personală cu cineva deja infectat.

Cele mai frecvente grupe de risc includ:

–   Oameni care transpira excesiv (ciuperca se dezvoltă bine în locuri umede)
–   Persoanele cu sistem imunitar slăbit
–   Oamenii care care sunt expuși la un risc mai mare de infectare cum ar fi medici, asistente medicale, etc.
–   Persoanele care au luat antibiotice sau imunostimulente pentru o lungă perioadă de timp
–   Adulti sau copii care nu au control asupra vezicii urinare.

CITESTE SI >>>

Cea mai simpla metoda de a scapa DEFINITIV de mirosul neplacut din zona intima

Roseata si mancarimi in zona intima! Iata de ce nu trebuie sa ignorati niciodata aceste simptome

Ce se intampla daca nu ne schimbam zilnic lenjeria intima

Cele mai afectate segmente ale corpului includ axile, degetele de la picioare si picioarele, zona genitală și cutele de pe piele, deoarece ciuperca de dezvoltă cel mai bine în condiții de umiditate.

O modalitate de a lua ciuperca de piele este prin contact direct cu cineva infectat sau cu celulele pielii lor, ceea ce înseamnă că ar trebui să fim întotdeauna atenți atunci când ne folosim de locurile publice, cum ar fi piscinele, vestiare, sau toaletele.

Comments

comments