ACTUAL

Motivul HALUCINANT pentru care Putin a decis sa atace Ucraina tocmai acum: „E paranoic…”

VLADIMIR PUTIN ar fi invadat Ucraina pentru că știa că „nu întinerește” și că „timpul se scurge”, potrivit unui consilier al presedintelui ucrainean, Volodymyr Zelenskyy, citat de publicatia britanica Express.co.uk.

De când a început invazia Ucrainei, pe 24 februarie, ONU a confirmat moartea a peste 400 de civili ucraineni, în timp ce până la 12.000 de soldați ruși ar fi fost uciși.

Alexander Rodynasky, un consilier al președintelui ucrainean, a declarat că Putin este „paranoic” cu privire la faptul că Rusia ar putea fi atacată.

„Putin crede că Rusia este înconjurată de dușmani, că SUA are misiunea de a distruge Rusia și că el este singura forță care poate opri acest lucru. O mentalitate extremă a KGB-ului a ajuns să îl domine de-a lungul anilor”, precizeaza Rodynasky.

„Știa că timpul se scurge: nu intinereste, în timp ce Ucraina face progrese în plan economic și în ceea ce privește integrarea sa europeană”, mai puncteaza consilierul.

Totodata, Rodynasky a declarat că Putin era conștient de riscul ca Ucraina să adere la NATO: „Putin a înțeles că momentul de a acționa este acum, altfel Ucraina va deveni prea integrată în Occident, iar armata sa va deveni potențial prea puternică pentru a face față”.

„De asemenea, Putin a crezut că populația ucraineană era încă simpatizantă față de idealurile sale și că o fracțiune semnificativă a populației din Ucraina ar primi trupele sale ca pe niște eliberatori după o serie de ani tumultuoși din punct de vedere economic.

După cum putem vedea acum, s-a înșelat pe toate planurile. Dar acest lucru nu face ca tragedia să fie mai mică pentru poporul nostru”, mai precizeaza Rodynasky.

Comments

comments