WOW

Nimic nu pare iesit din comun la aceste sculpturi la prima vedere! Daca le privesti de la distanta ramai mut ce ascund

Artista originara din Brooklyn Kate Clark a reusit sa bulverseze o lume intreaga cu sculpturile sale. La prima vedere par niste animale impaiate, realizate din materiale naturale, si chiar sunt. Ceea ce bulverseaza de-a dreptul publicul se observa de-abia in momentul in care sunt privite mai de aproape.

Animalele sale impaiate care provin din diverse regiuni geografice au ceva ce animalele vii n-ar putea sa aiba niciodata: fata umana!

Fetele umane sunt sculptate in piele dupa un model viu luat ca referinta, apoi, pielea de pe fata animalului este taiata, cusuta si prinsa in capse, in asa fel incat sa ia forma fetei umane.

Kate spune ca incearca sa se foloseasca cat mai mult posibil de materialele obtinute de la animalele moarte, astfel incat totul sa para cat mai realist.

Dupa crearea fetei umane pe animalul impaiat se adauga si celelalte piese, in functie de animal: coarnele, ghearele, mustatile, etc.

Artista este obsedata dupa realism, astfel ca incearca sa foloseasca cat mai mult din materialul pe care il gaseste in natura, cu toate ca se straduieste sa scoata in evidenta si trasaturile fetei umane.

Kate incearca sa explice si ideea acestor sculpturi, idee care i-a venit in timp ce era studenta, spunand ca este o modalitate de a evidentia relatia dintre noi si natura inconjuratoare. Prin operele sale Kate incearca sa surprinda evolutia umana si afinitatea omului cu celelalte creaturi ale planetei.

While it's easy to disregard an animal as one of many, it's harder to look away from a human face, which we recognize as an individual.

Comments

comments