Sanatate

NU E GLUMA! Modul in care prajesti cartofii poate sa-ti provoace CANCER! Putini oameni iau in seama acest AVERTISMENT. S-a aflat acum

Alimentele care au un continut ridicat de amidon si care sunt reparate la temperaturi foarte inalte pe o perioada indelungata de timp pot creste riscul de cancer asupra celor care le consuma, este concluzia oamenilor de stiinta britanici, potrivit Reuters.

Este vorba, desigur, si de cartofii prajiti, un fel de mancare atat de indragit in intreaga lume.

CITESTE SI >>>

7 lucruri pe care le folosesti in casa si care sunt CANCERIGENE! UITE ce te UCIDE incet si sigur

A fost diagnosticat cu CANCER LA OCHI, dupa ce a facut asta in fiecare seara, inainte de culcare

DESCOPERIREA SECOLULUI: Leacul pentru CANCER vine din Cuba şi costă numai 1 DOLAR!

Ce se intampla, mai exact?

O substanta numita acrilamida este eliberata in momentul in care alimentele bogate in amidon sunt prajite, fripte sau coapte la temperaturi foarte inalte. Aceasta subtanta poate creste riscul de cancer, dupa cum atrage atentia Agenția Guvernamentala pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA).

FSA sustine ca, pentru a evita riscul aparitiei cancerului, alimentele bogate in amidon trebuie gatite la temperaturi mici si consumate cand au o tenta aurie si nu maronie.

„Părerea generală în rândul cercetătorilor este că acrilamida are potențial cancerigen în cazul oamenilor. Ca regulă generală, trebuie vizată o culoare aurie sau mai deschisă în timpul coacerii, prăjirii sau frigerii alimentelor bogate în amidon, precum cartofii, rădăcinoasele și pâinea”, sea arata intr-un comunicat FSA, citat de Reuters.

Rezultatele obtinute de FSA au fost contestate de Cancer Research UK, care spune ca „în urma cercetărilor efectuate pe oameni, dovezile arată că, în cazul majorității tipurilor de cancer, nu există o asociere între acrilamidă și riscul de cancer”.

Comments

comments