PARENTING

Nu le mai dati copiilor SIROP DE TUSE! AVERTISMENTUL dur al unui medic pediatru! Toti parintii trebuie sa stie asta

Un medic pediatru cunoscut lansează un avertisment pentru toți părinții! Renunțați să le mai dați copiilor sirop de tuse.

Avertismentul vine din partea medicului Oliver Bevington de la Spitalul pentru Copii Southampton. Avertismentul vine în contextul în care, spune medicul, siropurile de tuse dar și pastilele de tuse conțin susbstanțe care pot avea efecte adverse dacă sunt consumate în exces.

CITESTE SI >>>

Vine iarna! Mare atentie la virozele respiratorii! Cum sa scapam de tuse persistenta si de raceala cu un remediu GENIAL, facut in bucatarie. Putini stiau acest truc

Mama a refuzat să-i taie nou-născutului cordonul ombilical după naștere. Ce s-a întâmplat cu bebelușul

DROGUL la care sunt expuşi copiii, zilnic. Expert: „Să-i dai asta unui copil e ca şi cum i-ai oferi un GRAM DE COCAINĂ”

În schimb, medicul recomandă folosirea tradiționalei rețete cu miere și lămâie.

Oliver Bevington a precizat că multe dintre medicamentele de tuse conțin paracetamol, iar părinții ar putea să le dea copiilor supradoze din acest medicament fără să aibă habar.

Acelasi medic mai precizează că nu există dovezi clare că medicamentele de tuse își fac efectul, avertizând că în unele cazuri pot face mai mult rău decât bine.

„Începem cea mai aglomerată perioadă din an, în care la spital ajung zilnic sute de copii cu probleme respiratorii, între care tuse, răceală și temperatură.

Majoritatea cazurilor de răceală și tuse sunt cauzate de o infecție virală, care se ameliorează fără antibiotice, siropuri, paracetamol și ibuprofen, deși mulți părinți se tem că simptomele vor persista și decid să le administreze copiilor sirop de tuse”, a spus dr. Oliver Bevington, potrivit publicației britanice The Independent.

Comments

comments