Nu vei mai folosi niciodata uscatoarele de maini, dupa ce vei citi acest articol! UITE ce s-a descoperit de curand

Cand folosim toaletele publice, numai la igienă nu ne gândim, așa că încercăm să suplinim această lipsă de igienă cu o curățare corespunzătoare a mâinilor. După spălarea lor cu apă și săpun este nevoie de o uscare corespunzătoare.

Multe baruri și restaurante, dar și instituții publice pun la dispoziție pentru uscarea mâinilor aparate speciale care acționează prin suflarea de aer cald. Bănuiește însă cineva dacă aceste aparate sunt sau nu igineicie, căci presupunem că săpunul nu are cum să fie altfel.

CITESTE SI >>>

INCREDIBIL! Ce se intampla daca nu faci dus o zi?

Iata motivul GENIAL pentru care tenisii au aceste 2 gauri pe lateral! Nimeni nu stia pana acum acest lucru

Intrebari INDECENTE pe care barbatii le-ar adresa femeilor, dar nu au curaj

Un studiu efectuat de curând de oamenii de știință a scos la iveală câteva concluzii șocante. Potrivit studiului, se pare că aparatele de uscat mâinile răspândesc bacterii și spori și sunt mult mai nocive față de hârtia prosop, folosită în unele băi publice.

Analizele efectuate pe aceste uscătoare au dezvăluit că prin suflarea aerului sunt împrăștiate bacterii în aer, iar riscul de constaminare crește cu până la 4 ori, față de folosirea prosoapelor de hârtie, pentru uscarea mâinilor după spălare.

Mai mult, studiul arată că bacteriile împrăștiate în aer de aceste uscătoare rămâna acolo timp de peste 15 minute, existând un risc mai mare de contaminare.

Pe de altă parte, producătorii de astfel de aparate sunt revoltați susținând că studiul a fost făcut special pentru a crește vânzarea de hârtie prosop, care a stagnat.

Comments

comments

Author: johnyhilfiger