ACTUAL

O boala CRUNTA loveste Romania! Anuntul facut de autoritati

Autoritatile romane sunt in alerta dupa ce rezultatele unui studiu despre incidenta unei boli asupra organsimului uman au fost dezvaluite.

Potrivit Economica.net, incidenta tumorilor canceroase solide diagnosticate in orasul Cernavoda, cat si in imprejurimi, a atins cote alarmante, situandu-se la cel mai ridicat nivel din 1999 incoace. Rezultatele au fost obtinute in urma studiului privind starea de sănătate şi frecvenţa cancerelor la oamenii care trăiesc în apropierea obiectivelor nucleare.

Desi este de suspectat ca activitatea nucleara desfasurata la termocentrala de la Cernavoda ar fi cauza acestor cazuri de boli, specialistii spun ca, cel mai probabil, un factor concludent este o mai buna depistare a cazurilor e cancer.

Specialistii nu pot inca determina daca este o stransa cauzalitate intre incidenta crescuta de tumori canceroase in aceasta zona si traiul in proximitatea centralei nucleare, deoarece investigatiile in aceasta directie lipsesc.

Astfel, anul trecut au fost diagnosticaţi cu tumori canceroase solide 218 locuitori din zona Cernavodă, adică din oraşele Cernavodă, Medgidia şi o serie de localităţi rurale situate pe o rază de 30 de kilometri din jurul obiectivului nuclear.

Această valoare înseamnă o rată a incidenţei tumorilor maligne solide în această zonă de peste 228 de tumori solide la 100.000 de locuitori, se arată în studiul „Supravegherea stării de sănătate a populaţiei din jurul obiectivelor nucleare majore”, făcut public recent.

Cititi mai multe despe acest studiu pe Economica.net

Comments

comments