O delicatesa care ti se topeste in gura! Sigur o sa vrei sa incerci si tu aceasta reteta a bunicii

loading...

In ciuda faptului ca slanina si-a gasit un loc pe lista alimentlor nesanatoase, se pare ca acest aliment plin de grasime este totusi sanatos pentru organism, daca este consumat in cantitati mici.

Se pare ca slanina are rolul de a intari sistemul imunitar, regleaza ritmicitatea muschilor inimii si poate ajuta la scaderea colesterolului.

Va prezentam mai jos o reteta de slanina speciala care este foarte delicioasa si mult mai sanatoasa decat cea preparata in mod traditional.

Ingrediente pentru reteta de slanina in saramura

Aveti nevoie de 500 de grame de slanina, 1,5 litri de apa, 200 de grame de sare, 3 frunze de dafin, 13 boabe de piper negru, 3 catei de usturoi si 5grame de piper rosu macinat.

Puneti apa sa fiarba intr-o oala. Dupa ce a fiert, puneti sarea, boabele de piper negru si frunzele de dafin si lasati sa fiarba 3 minute.

In saramura creata, trebuie sa asezati bucatile de slanina, in asa fel incat sa fie complet scufundate in apa. Acoperiti vasul cu o farfurie si  puneti pe ea o greutate care sa preseze continutul.

Lasati saramura si slanina sa stea timp de 3 zile la temperatura camerei, apoi scoateti slanina si frecati-o bine cu usturoi pisat si piper rosu macinat.

Buna daca se serveste cu ceapa rosie si 50 de ml de tuica sau palinca de tara.

Comments

comments

loading...